NB I

Padlót fogott a Kecskemét

A Győr hazai pályán 5-1-re nyert a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
Győri ETO FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 5-1 (3-0)
Győr, 1800 néző. Játékvezető: Szilasi
Győr: Sztevanovics – Svec, Lipták, Takács Á., Dinjar – Kamber – Trajkovics (Aleksidze, 55.), Strestik (Pátkai, 68.) – Koltai, Dina (Kronaveter, 66.), Varga R. Edző: Pintér Attila
KTE: Antal B. – Sós, Vaskó, Balogh B., Forró – Szavics – Bori (Németh G., 30.), Patvaros, Tarabai (Pekár, a szünetben), Litsingi – Jorginho. Edző: Török László
Gólszerzők: Varga R. (8.), Koltai (tizenegyes 31.), Strestik (38.), Kamber (75.), Kronaveter (80.), illetve Jorginho (64.)
Kiállítva: Antal B. (29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben az ETO végig nagy fölényben és sokkal jobban játszott ellenfelénél. A hazaiak a három góljukon kívül még számos lehetőséget elhibáztak. A Kecskemét az utolsó emberként szabálytalankodó Antal Botond kapus kiállítása miatt a harmincadik perctől tíz emberrel játszott. A szünet után kissé kényelmesebben futballozott a Győr, de így is növelni tudta előnyét és megérdemelt győzelmet aratott. A kisalföldiek sorozatban harmadik mérkőzésükön diadalmaskodtak.

A Rangadó.hu szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán azt mondta, magyar pályán ritkán láthatóan jó iramú, színvonalas, és helyzetekkel teli első félidőt látott.

Az első félidő

– Tíz perc alatt hat kapura lövési kísérlet, hangsúlyozom, magyar szinten nagyon jónak mondható. Mindkét csapat vállalta a támadófutballt, labdaszerzés után nagyon jól és gyorsan jött ki védekezésből támadásba. Ez hozta a sok kapura lövést és helyzetet. A félidő közepére állandósult a győri fölény, labdabirtoklásban a Kecskemét fölé nőttek, futószalagon gyártották a helyzeteket, és többször is növelhették volna az akkor már meglévő előnyüket. Érdekességként megjegyezném, hogy a tizenötödik percben még három-három volt a kapura lövési arány, ami kisvártatva tizenegy-négyre változott, ez is mutatta az ETO fölényét. A győri csapat támadójátékát nagyon sok elmozgás jellemezte, Koltai és Trajkovics is folyamatosan változtatta a helyét, és mélységből indulva nagyon szétszedte a KTE védekezését. Érthetetlen volt a vendégek vonalvédekezése, az erre irányuló indításokból és beindulásokból számtalan helyzete volt a hazai csapatnak, és pont egy ilyen szituáció előzte meg a második gól előtti lehetőséget, ami tizenegyest és kiállítást hozott. A félidő vége felé elméletileg öt-hat góllal is vezethetett volna a hazai csapat, Strestík találata pedig valósággal kiütést mért a Kecskemétre.

A második félidő

– Számomra teljesen érthetetlenül, szépen lassan kezdett csordogálni a játék. A Kecskemét emberhátrányban próbált kulturáltan játszani, tette mindezt helyzetek nélkül. Az ETO visszavett a tempóból, agresszivitása eltűnt, kényelmesen szövögette támadásait. A hatvanadik perc tájékán még nem volt kapura lövési kísérlete, ami a kisalföldiekre nézve igazán nem hízelgő. Az emberhátrányban futballozó KTE a túlélésre játszott, viszont a hazaiak érthetetlenül leálltak. Sajnos ez a magyar valóság, hiszen egy emberelőnyben játszó csapat, amely kiváló első félidőt produkált, ahelyett, hogy megrogyott ellenfelét letámadná, presszionálná, inkább állófutballal untatta a mindössze ezer nézőt. És milyen a sors, ha ez ráül egy csapat játékára: Dinjar és Sztevanovics burleszkfilmbe illő jelenete után a semmiből szépíteni tudott a KTE. Aztán viszont újra elkezdett futballozni a Győr, még két gólt rúgott, és a végére örömfoci lett a mérkőzésből, hazai részről.

A mérkőzés konklúziója

A Győr szenzációs első félidőt produkált, a játék minden elemében felülmúlta a Kecskemétet. Játékosai a második félidőt egy darabig elszórakozták, majd kiütötték a vendégeket. A KTE négy távozóját véleményem szerint nem tudta pótolni, a látványos támadójátékukhoz eddig meglévő dinamikájukat, gyorsaságukat elvesztették, nagyon rossz felfogásban védekeznek, és taktikailag sincsenek rendben. Így viszont nehéz szezon elé néznek.

Olvasói sztorik