NB I

Folyamatosan elemzik a hibákat

Csütörtökön szurkolói ankétot rendezett a Kecskeméti TE-Phoenix Mecano.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A találkozón megjelent Rózsa Pál tulajdonos, Török László vezetőedző, valamint hat játékos: Antal Botond, Balogh Béla, Patvaros Zsolt, Francis Litsingi, Jorginho és Vaskó Tamás. Megtisztelte az összejövetelt Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, és Dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano ügyvezető igazgatója is – olvasható a klub honlapján.

Rózsa Pál elmondta, a sorsolást látva a csapatnál mindenki tudta, hogy az első hat forduló igen nehéz lesz, ennek ellenére a két ponttal senki nem elégedett, a szezon előtt az első négy fordulóra hat-hét pontot terveztek. A kevesebb pontnak több oka is van: a keret részben kicserélődött, sok új játékos érkezett, és a mivel a nyári felkészülési időszak nem olyan hosszú, mint a téli, nem könnyű ennyi idő alatt az újak beépítése, akik közül néhányan nem is százszázalékos állapotban érkeztek. A mentegetőzést rögtön kizárta, de végighaladva az eddigi eredményeken, érzékeltette, hogy a kapufákkal és a játékvezetői tévedésekkel sem volt szerencséje az alföldi klubnak.

Zombor Gábor elsőként kiemelte a klubnál uralkodó nyugalmat és összetartást, ami garancia arra, hogy a csapat elinduljon felfelé. A polgármester elárulta, a közeljövőben is lesznek fejlesztések a stadionban, ugyanis ősszel új műfüves pálya átadását tervezik, míg a város jelenleg összesen 150 milliós tétellel támogatja a klubot a pályafenntartás és az önkormányzati támogatás formájában.

Általános vélemény volt, hogy amennyiben összeérik, ez a keret szép eredményeket érhet el. Török László kitért arra, hogy túl vannak több kötetlen beszélgetésen a tulajdonossal is, amiben közösen végigelemezték a meccseket a játékosokkal. A Győr meccs előtt még nem alakult ki a fejében a végleges kezdő, könnyen előfordulhat, hogy több poszton is változtat majd. Beszélt a hibákról is, de kiállt Vaskó Tamás mellett, akinek sok gólt tulajdonítottak az utóbbi időszakban.

A vezetőedzőnek a középpályásokkal van leginkább problémái, mert ez a csapatrész nem ad megfelelő támogatást a támadóknak. Ha ezt a gondot orvosolni tudják, az az egész csapat szekerét beindíthatja, és ebben az esetben a brazil Jorginho is kamatoztatni tudja majd a képességeit. Török László a hibák elemzésekor azt is hozzátette, hogy ugyanez lenne a véleménye akkor is, ha nyolc-kilenc pontjuk lenne.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik