NB I

Apad a Balaton…

A Győri ETO 3-2-re győzött a Siófok otthonában az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 4. forduló
FGSZ Siófok – Győri ETO FC 2-3 (1-1)
Siófok, 2000 néző. Játékvezető: Fábián
Siófok: Szatmári – Kiss Zs., Nyári T., Fehér Zs., Fodor M. – Csokics (Pál Sz., a szünetben), Kecskés, Egerszegi (Windecker, 65.), Sipos (Molnár M., 81.) – Kiss M. – Dajics. Edző: Horváth Károly
Győr: Stevanovics – Svec, Lipták, Lang (Pátkai, 62.), Dinjar – Trajkovics, Strestik, Kamber – Koltai (Kronaveter, 74.), Dina, Varga R. (Andric, 85.). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Dajics (2.), Nyári (87.), illetve Varga R. (22.), Kamber (56., 90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben Lang Ádám hibáját kihasználva gyorsan vezetéshez jutott a Siófok, ám a folytatás egyértelmű győri fölényt hozott, ennek eredményeként Varga Roland egyenlíteni tudott. A második játékrészben is a vendégek akarata érvényesült, akik egy szabadrúgás utáni Kamber-góllal meg is fordították a mérkőzés állását. A hajrában a siófokiak egy jobboldali szögletet követően egyenlítettek az ex-győri Nyári Tibor találatával, és már úgy tűnt, döntetlennel fejeződik be a mérkőzés, a Győr azonban az utolsó percben harmadszor is betalált – Kamber labdája épphogy átcsorgott a gólvonalon –, ezzel megszerezte a három pontot.

A vendégcsapat, amely a mérkőzés nagy részében jobban futballozott, egymást követően ötödször nyert a balatoniak ellen élvonalbeli mérkőzésen. Úgy tűnik, nem csak a Balaton vízszintje apad, hanem a Siófok bennmaradási esélyei is, hiszen nem elég, hogy a csapat négy forduló után mindössze egy ponttal rendelkezik, a játéka is kilátástalannak tűnik.

– Totálisan ellentétes volt a Kaposvár elleni, és a mostani meccs. Egy héttel ezelőtt nyolcvan percig a Rákóczi irányított itthon, itt pedig a Győr irányított, idegenben – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a kisalföldi klub legendája. – Az ETO megérdemelte ezt a győzelmet, függetlenül attól, hogy a második percben elkövettek egy óriási bakit. Utána azonban azt csinálták, amit kell. A legjobb védekezés a támadás, és ezt hetvenöt percen keresztül jól is csinálták. A második félidő második felében azonban jöttek a győri cserék, és védekező felfogásba váltott a csapat. Nincs ezen mit csodálkozni, ha az edző például a védekező középpályás Pátkai Mátét hozza be. A végén majdnem eltaktikázta a meccset Pintér Attila, pedig a Siófoknak sok köze nem volt a találkozóhoz. A sok kölcsönjátékos miatt mindig új csapatot kell építeni, nehezen állnak össze, úgy látszik, ehhez most egy kicsit több idő kell. Nem akarom megbántani őket, de nyolcvan percen keresztül osztálykülönbség volt a két együttes között. Többeknek még meccshiányuk van, de majd eljön az ő idejük, és egy-két jó csapat meg fog izzadni Siófokon! Ha a mai meccsen nem az ETO nyer, az nem lett volna igazságos. Felvetődik a kérdés, ha így tudnak futballozni a győriek, eddig miért nem így játszottak?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik