Hírek

A fejekben is baj lehet

Hannich Péter sem elégedett az ETO eddigi teljesítményével.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Nem kezdte jól a bajnoki szezont a Győri ETO FC. Pintér Attila tanítványai nagy pofont kaptak Debrecenben, majd – ami talán még kellemetlenebb, mint egy idegenben három góllal elveszített rangadó – hazai pályán pontokat hullajtottak a taktikusan futballozó Haladás ellen. A két mérkőzésen egy-egy tizenegyest is megítéltek a csapat javára, de a végrehajtásba mindkétszer hiba csúszott.

Az ETO teljesítményéről a csapat legendás játékosát, Hannich Pétert kérdeztük. A Rangadó.hu érdeklődésére a Rába ETO teremlabdarúgóinak sportigazgatója elmondta, nem hiszi, hogy jót tesz a csapatnak az évenkénti jelentős vérfrissítés, illetve az is leszűrhető a mutatott játékból, hogy jobb koncentrációra lesz szükség ahhoz, hogy elinduljon fölfelé az együttes a tabellán.

– Az ETO első mérkőzését élőben láttam – kezdte a korábbi győri gólkirály, a csapattal két bajnoki címet szerző Hannich Péter. – A Debrecen elleni rangadó az előzetes várakozások szerint egy háromesélyes mérkőzésnek volt kikiáltva, és ez a tavalyi eredmények alapján reálisnak is mondható. Azonban a DVSC simán, gyakorlatilag egy félidőt megnyomva intézte el a Győrt, így a második játékrészben már nem is kellett az átlagosnál többet kiadniuk magukból a hazai játékosoknak. A második mérkőzésen a Haladás ellen sem lehettünk megelégedve a csapattal. Erről a meccsről sem mondható el, hogy komoly helyzetekig jutottak volna Trajkovicsék, bár tény, többször kellett játékba avatkoznia az ellenfél kapusának, mint Debrecenben. A befejezésekbe, utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így itt sem jött össze a győzelem.

A szakember szerint nem biztos, hogy jót tesz a csapatnak az, ha minden évben lényegesen cserélődik a játékoskeret.

– Jellemző az elmúlt évekre, hogy szinte minden bajnokság előtt és alatt kicserélődött a játékoskeret jelentős része. A tavalyi csapatból is sok játékost küldtek el a szakvezetők, sok új futballista érkezett a helyükre, így a csapatépítéssel minden évben meg kell birkóznia a szakmai stábnak – vélekedett Hannich. – Hiányolom azt a fajta állandóságot, amire hosszabb távon építkezni lehetne egy nagy álmokat szövögető csapatnál. Így nem alakulhat ki egy olyan mag, melyre egy egységes együttest lehetne építeni, vagy amellyel egy hullámvölgybe került gárdát a helyes útra lehet terelni. Érezhető, hogy a fejekben nincs minden rendben. Két büntetőt rúgott a csapat a két bajnokiján, és mindkettő kimaradt. Persze, előfordul az ilyen, de ha megnézzük, hogy milyen gyengén lőtte Trajkovics és Dudás a maga tizenegyesét, akkor már el kell gondolkoznunk azon, hogy minden rendben van-e a csapatnál. Rengeteg tizenegyest rúgtam az NB I-ben, tudom, hogy milyen érzés odaállni, elvégezni egy büntetőt. Ilyen szintű hibákat viszont csak a koncentráció hiányával lehet magyarázni.

Hannich Péter szerint döntő lesz a következő két bajnoki. A következőt ismét hazai pályán vívhatják meg a kisalföldiek, méghozzá a Kaposvár ellen, majd következik a siófoki kirándulás, amely szintén az abszolút nyerhető kategóriába tartozik.

– A szakértők elvárásai szerint az első négy fordulóban a Haladás, Kaposvár, Siófok hármas ellen kilenc pontot kellett volna gyűjtenie a csapatnak. Az első találkozón már elúszott kettő, így komoly vízválasztó lesz a harmadik és negyedik forduló. Ha esetleg a Kaposvár és a Siófok ellen sem sikerül megszerezni a három pontot, azzal nagy hátrányba kerülhet a csapat a riválisaival szemben – tette hozzá a Rangadó.hu szakértője.

Olvasói sztorik