NB I

A kapuba fújta a labdát a szél

Viharos meccsen nyert 1-0-ra a Honvéd a Siófok otthonában az OTP Bank Liga első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 1. forduló
FGSZ Siófok – Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0)
Siófok, 800 néző. Játékvezető: Szilasi
Siófok: Szatmári – Mogyorósi, Nyári T., Fehér Zs., Fodor M. – Pál Sz. (Horváth B., a szünetben), Gál A. (Windecker, 67.), Egerszegi, Sipos – Melczer (Dajics, 74.) – Molnár M. Edző: Horváth Károly
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Debreceni, Vidovics – Ivanovics (Délczeg, 53.), Johnson, Diarra (Vécsei, 57.), Ivancsics – Vernes (Faggyas, 63.), Diaby. Edző: Marco Rossi
Gólszerző: Ignjatovics (78.)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A találkozón Horváth Károly 61. első osztályú mérkőzésén irányította a siófoki cspatot, korábban szakmai igazgatóként, most először pedig vezetőedzőként. Ez rekord a klub történetében, ugyanis előzőleg a Kaszás, Gellei, Varga, Pusztai négyes 60 élvonalbeli meccsel tartotta a csúcsot.

A vendégek kezdtek jobban, Vernes Richárd hagyta ki a legnagyobb lehetőséget, majd félóra után már a siófokiak is eljutottak a kispesti kapuig, ám Melczer Vilmos ziccerét Kemenes Szabolcs megfogta. A második játékrészben mindkét csapat eldönthette volna a találkozót, de végül ez egy szöglet után a Honvédnak sikerült. A lefújás előtt négy perccel vihar miatt Szilasi játékvezető beszüntette a játékot, amely tíz perc várakozás után folytatódott, de az eredmény már nem változott.

– Az első félidő utolsó húsz percében a Siófok fölényben játszott, sok helyzetet alakított ki, de ezeket nem tudta értékesíteni – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Nemes Ferenc, a siófoki csapat korábbi többségi tulajdonosa, az MLSZ egykori alelnöke. – A szünet utáni időszakban hármat cserélt a Honvéd, ezzel följött, és mezőnyfölénybe került. A második félidő végén nagy vihar kerekedett, sűrű eső volt, és a lelátóról úgy tűnt, a szél fújta be a labdát a hazai kapuba! Leszakadt az ég, a viharos szélben a játékvezető félbeszakította a játékot. Az újrakezdést követően, az utolsó percekben a siófokiak mindent megtettek az egyenlítésért, de nem sikerült. Van olyan játékos, aki most játszott először, például Juszuf Dajics. Látszik még az összeszokottság hiánya, küzdöttek, mentek előre, próbáltak mindent megtenni a jó eredmény eléréséért, de ma ennyi volt a csapatban. Túl sok helyzete nem volt a vendégcsapatnak, de a győzelme megérdemelt.

Olvasói sztorik