Hírek

Dagesztáni meghívás

Az Anzsi milliárdos tulajdonosa barátságos meccsre invitálta a magyar klubot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány óra múlva kiderül, hogy végződik a Budapest Honvéd csapata számára az Anzsi-kaland az Európa Liga második selejtezőkörében. A továbbjutás kétségtelenül óriási bravúr lenne, világraszóló szenzáció. Ahogy korábban már írtuk: a lehetetlen nem létezik, s ezt a tételt látszik igazolni egy luxemburgi kiscsapat is, amely a BL-selejtezőben elbúcsúztatta az osztrák bajnok Salzburgot! Valami hasonlóra készülnek most Kispesten is, és az idegenbeli első meccset, annak is leginkább a második félidejét látva… Nem merjük kerek-perec kijelenteni, hogy van esélyük a magyaroknak, de mivel a csütörtök délutáni visszavágót „csak” 1-0-s hátrányból kezdi a Honvéd, egy kis szerencsével akár…

Akár így, akár úgy alakul a párharc, az biztos, hogy felejthetetlen élményekkel, emlékekkel gazdagodtak a játékosok, hiszen könnyen elképzelhető, hogy pályafutásuk során többé nem léphetnek pályára például a kameruni világsztár, Samuel Eto’o ellen. A kispesti klub sajtótájékoztatóján – amelyre a Rangadó.hu is meghívást kapott – a tulajdonos, George F. Hemingway elmesélte, hogy az első meccsen nagyon kellemes vendéglátók voltak a dagesztániak, annak ellenére, hogy nem otthon játszottak.

– Mindenki ismerte a Honvéd múltját, a csapatot, és nagyon jól álltak az egészhez hozzá. Nagyon rendesen viselkedtek, kellemes meglepetés volt, jó körülmények fogadtak minket, mi megpróbáljuk ezt viszonozni – ecsetelte Hemingway. – A legkellemetlenebb része az utazásnak a helyi buszozás volt, mert akárhova mentünk, három és fél óra volt az út. Soha életemben ilyen borzalmas forgalmat még nem láttam. Lépésben haladtunk, negyvenöt kilométert három óra alatt tettünk meg. Egészen hihetetlen körülmények! A rendőri felvezetés az égvilágon semmit nem segített!

A magyar küldöttség vezetői találkoztak Szulejman Kerimovval, az Anzsi milliárdos tulajdonosával is, aki meghívta a Honvédot egy barátságos meccsre.

– Szeretné majd otthon fogadni a Honvédot! Nem köteleztük el magunkat, de természetesen meggondoljuk – szögezte le George F. Hemingway. – Nagyon nehéz mérkőzés volt a kinti, két ok miatt. Az egyik, hogy a tempó, amit diktáltak, és mi fölvettünk, hatalmas volt. A másik, hogy az orosz csapatban van három-négy olyan játékos, akiről nyugodtan kijelenthetem, hogy világklasszis. Nem csak Traoréról és Eto’óról beszélek, hanem a belsővédőjük, Samba is egy fantasztikus játékos, de nekem leginkább egy arab játékos, Buszufa tetszett az összes közül. Minden megmozdulása egy élmény volt.

A kispestiek tulajdonosa hangsúlyozta, együttese felvette a versenyt ezzel a csapattal, nem is kismértékben, hiszen a második félidőben egyenlíthetett volna.

– A visszavágón nyilvánvalóan egy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, hiszen az oroszok nyerni jönnek ide – vélekedett a kispestiek tulajdonosa. – Szerintem ennek a csapatnak teljesen mindegy, hol játszik, itt is mindent meg fognak próbálni, hogy nyerjenek. Az első meccs után érezhető volt, nagyon várják a visszavágót, hogy megmutassák a valós tudásukat, mert nem voltak elégedettek azzal az eredménnyel. Számukra nagy meglepetés volt, hogy nem feltartott kézzel mentünk ki, és nem azt mondtuk, hogy ötnél többet ne rúgjatok!

A saját nevelés fontossága

George F. Hemingway ezúttal sem felejtette el hangsúlyozni a Magyar Futball Akadémia kiemelt szerepét a klub mellett.
– Marco Rossi vezetőedző az idegenbeli meccsen tizennégy játékost használt. Két akadémistánk játszott, aminek nagyon örültünk, Vécsei Bálint és Vernes Richárd, plusz a sajátnevelésű Debreceni András és Hidi Patrik, úgyhogy kezdünk már egy kicsit helyre jönni a saját emberekkel. Reméljük, két-három év múlva még többen lesznek. Ők is, és a többiek is ragyogóan helyt álltak – jelentette ki a klubvezető.

Olvasói sztorik