Hírek

A pálya egy másik dimenzió

Marco Rossi tudja, ha a Honvéd nekiesne az Anzsinak, 10-0-ra kikapna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A lehetetlen nem létezik! Ha ezt tartják szem előtt a Budapest Honvéd játékosai az orosz Anzsi Mahacskala elleni Európa Liga-selejtező visszavágón, talán lehet esélyük a továbbjutásra. Hagyjuk most a két klub közötti anyagi különbségeket, felejtsük el, hogy a kameruni Eto’o egyhavi fizetéséből lazán zsebre tehetné az egész magyar NB I-et. Ezek az összehasonlítások teljesen rendben voltak a második forduló első meccse előtt, de mivel a dagesztáni stadionból száműzött oroszok Ramenszkojéban csak 1-0-ra tudtak nyerni, matematikailag még él a kispestiek reménye a továbblépésre.

Igen ám, de ezzel – ha lehet – még nehezebb helyzetbe került Marco Rossi, a Honvéd olasz vezetőedzője. Milyen taktikát válasszon a második mérkőzésre? Nyugodjon bele a tisztes helytállásba, vagy kérjen lapot 19-re, és célozza meg a továbbjutást? Nos, úgy tűnik, a tapasztalt, megfontolt, higgadt trénerről van szó, aki azt mondja, szó sincs letámadásról! Tény és való, az Anzsi minden bizonnyal villámgyors kontrákkal és gólokkal büntetné a magyar csapat próbálkozásait… Irányítson csak a világhírű ellenfél, ha pedig a hazaiak előtt is adódnak lehetőségek, azokat ki kell használni!

Marco Rossi a meccset felvezető sajtótájékoztatón – amelyre a Rangadó.hu is meghívást kapott – elmondta, folyamatosan nyomás alatt kell tartani az oroszokat, támadni őket, amikor náluk van a labda.

– Mire számít a visszavágón?
– Egy nagycsapat, illetve több sztárjátékos ellen játszunk, és én sem vagyok olyan nagy edző, mint Guus Hiddink. Nyilvánvalóan nem nekünk áll a zászló, de ha kijön a lépés, és kiválóan játszunk, akkor akármi megtörténhet – vélekedett Marco Rossi.

– Nekimennek az ellenfélnek, kockáztatva egy esetleges vereséget, vagy biztonsági játékra törekszenek?
– Mindenkivel támadunk, még a padon ülőkkel is, és tíz-nullás eredményt várok az Anzsi javára! Ha nyitott területet hagynánk, Eto’o, Traoré, Logasov, Buszafa vagy Da Silva azt csinál, amit akar! Folyamatosan nyomás alatt kell tartanunk, támadnunk őket, amikor náluk van a labda. A kapunktól legalább huszonöt-harminc méterre kell tartanunk az egész játékot, és ha sikerül megtartanunk a labdát, akkor meg kell játszanunk. Ezek a dolgok persze, így kimondva nagyon egyszerűek, de meg kell próbálni megvalósítani a pályán, ami egy másik dimenzió.

– Taktikailag milyen felfogást választanak az oroszországi találkozó tapasztalataiból kiindulva?
– Láttunk olyan dolgokat az első meccsen, amelyek nem voltak jók, ezeket próbáljuk javítani. Minden bizonnyal az Anzsi fogja eldönteni, hogy milyen taktika mentén játsszuk le a csütörtöki meccset. Nekünk reagálnunk kell arra a taktikára, amit ők alkalmaznak, és ki kell használnunk a lehetőségeinket. Nagyon fontos, hogy mindig tudjuk, kik vagyunk, és ne szálljunk el. Két lábbal a földön kell járnunk, és alázatosnak kell maradnunk.

– Hol járnak a felkészülés elején meghatározott feladatok végrehajtásában?
– Nagyon sok munka van még hátra. Nagyon sokat kell még dolgoznunk ahhoz, hogy erős csapat legyünk. Negyven nappal ezelőtt kezdtük el a munkát, és azért dolgozunk hétről-hétre, hogy jobbak legyünk. Hiszek benne, hogy végül egy erős csapat leszünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik