Hírek

Még jobb oroszokra számít

Debreceni András úgy érzi, meccsről-meccsre szervezettebb a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy várakozás előzi meg a Budapest Honvéd csütörtöki Európa Liga-selejtező visszavágóját az orosz Anzsi Mahacskala ellen. Nem csak azért, mert a holland Guus Hiddink, a brazil Roberto Carlos, illetve a világhírű játékosok közül Samuel Eto’o, Traoré, Buszufa és Zsirkov Budapestre látogat, hanem azért is – és ez okvetlenül a magyar csapat érdeme –, mert az első meccsen csupán egygólos előnyt tudott szerezni a dúsgazdag rivális.

Arról talán még mindig nincs sok értelme beszélni, hogy van-e reális esélye a kispesti együttesnek a továbbjutásra, elvégre az Anzsi otthon, idegenben, semleges pályán, tehát mindenhol kőkemény ellenfél. Az értelem és az érzelem persze nem mindig találkozik, így a meccset felvezető hétfői sajtótájékoztatón – amelyre a Rangadó.hu is meghívást kapott – arról is faggatták Debreceni Andrást, a Honvéd, illetve a magyar válogatott védőjét, vajon hogyan búcsúztathatja el a sztárokat együttese?!

– Volt-e olyasmi az első meccsen, ami váratlanul érte a Honvédot az orosz csapat részéről?
– Én azt kaptam, amit vártam. Az Anzsi egy nemzetközileg is elismert csapat, ennek megfelelően inkább ők uralták a játékot, ők birtokolták többet a labdát – mesélte Debreceni András. – Nekünk kellett negyedóra, húsz perc, hogy hozzászokjunk ehhez a tempóhoz, de aztán a második félidőben némileg kiegyenlítettebb lett a játék, és akár gólt is szerezhettünk volna, kis szerencsével. Azt azért hozzá kell tenni, hogy nekünk is volt nem kevés szerencsénk, hogy nem kaptunk az első félidőben kettőt-hármat, de hát ilyen a foci… Remélem, a visszavágón mi fogunk egy olyan góllal nyerni, amilyennel az első meccsen ők.

– Változtak az esélyek az erőviszonyok, illetve az első meccs eredményének ismeretében?
– Azt látni kell, ha a realitások talaján maradunk, hogy az Anzsi az esélyesebb. Ezt szerintem mindenki tudja. Szó volt a csapatunk szervezettségéről. elég kevés idő állt rendelkezésünkre, új edző, új játékosok… Nagyon nehéz úgy megszervezni a csapatot, hogy tényleg topformában is legyünk, de én úgy érzem a pályán, és a csapattársaim nevében is mondhatom, hogy egyre szervezettebbek vagyunk meccsről-meccsre. Remélem, hogy ezt majd tudjuk fokozni. Több van ebben a társaságban annál, amit eddig mutatott, remélem, ezt az Anzsi ellen is meg fogjuk mutatni.

– Ez a legerősebb csapat, amely ellen valaha pályára lépett?
– A pályán úgy éreztem, hogy a Fenerbahce mindenképpen jobb csapat volt, de azt látni kell, hogy az Anzsi nem játszott topformában. Oroszországban elkezdődött a bajnokság, biztos vagyok benne, hogy a második meccsen jobban fognak játszani. De azért vannak a feladatok, hogy megoldjuk őket, s remélem, hogy a csütörtöki meccset sikerrel abszolváljuk majd.

A teltház segíthet a csapatnak

Meglehetősen régen volt legutóbb teltházas meccs a Bozsik-stadionban. George F. Hemingway, a kispestiek tulajdonosa bízik benne, hogy ezúttal egyetlen szék sem marad üresen, és a szurkolók is kitesznek magukért a csapat nagy bravúrja érdekében.
– Az oroszok szerdán érkeznek Budapestre, különgéppel. A Kempinski Hotelben laknak, és csütörtökön, a mérkőzés után rögtön indulnak vissza. Az albán Flamurtari elleni meccsen a rendes, évközi jegyárak voltak érvényesek, és most is azok lesznek. Semmilyen emelkedés nincs, azt akarjuk, hogy tele legyen a stadion. Nehéz gazdasági körülmények vannak, ha emeljük az árakat, akkor egy csomó embert elriasztunk. Tényleg azt szeretnénk, hogy tele legyen a stadion, és így legyen a csoportkörben is – viccelődött a továbbjutással Hemingway.

Olvasói sztorik