Hírek

Titokzatos erőcsatárra várva…

George F. Hemingway elárulta, hogy további erősítések várhatók csapatánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár az első osztályú bajnokság csak ezen a hétvégén kezdődik, a Budapest Honvéd FC csütörtökön már szezonbeli negyedik tétmeccsét játssza. Az Európa Liga-selejtező első köréből kettős győzelemmel léptek tovább a kispestiek az albán Flamurtari ellen, ezzel kvázi hozták a kötelezőt. Az orosz sztárcsapat, az Anzsi Mahacskala elleni, idegenbeli 1-0-s vereség is a bravúr kategóriájába sorolható. A párharc visszavágóját csütörtökön rendezik, Budapesten. Ebből az alkalomból hétfőn sajtótájékoztatót rendezett a klub, amelyre a Rangadó.hu is meghívást kapott. Az oroszok elleni találkozó mellett természetesen számos más téma is szóba került. Elhangzott például, hogy a Magyar Futball Akadémia nagy tehetsége, Bobál Gergely jelenleg is az angol Manchester Citynél van próbajátékon. George F. Hemingway közölte, hogy a felnőtt kerethez hamarosan új játékosok csatlakoznak, tehát még nem fejeződött be az erősítés. Az NB II-es együttesről úgy vélekedett, rendkívül erős lehet a következő idényben, de azt még nem tudja, hogy jövőre melyik osztályban indítja majd a fiatalokat.

– A Honvéd szerintem most a hatvan százalékát mutatja a potenciáljának. Száz százalék valamikor szeptemberben lesz – jelentette ki az Anzsi elleni Európa Liga-selejtező visszavágóra készülő együttesről George F. Hemigway, tulajdonos. – Tudom, hogy ez furcsa, hiszen július végén kezdődik a bajnokság, de a Marco Rossi által bemutatott taktikai repertoár elsajátítása, és az új játékosok beépítése időt vesz igénybe. Van még három-négy olyan játékos, akiket szépen-lassan be kell majd építeni. Ők még nem is nagyon mutatkoztak az első csapatban, vagy csak alig. Különböző okok miatt idő kell nekik, amíg beilleszkednek.

– Tervei szerint miben lesz más ez a szezon, mint mondjuk az előző?
– Azt látom, hogy olyan dolgokat csinálnak, amiket eddig nem annyira gyakoroltak. Azt gondolom, hogy erős csapat leszünk ebben az évben, és minden héten erősödni fogunk. Nem akarjuk azt a hibát elkövetni, amit sok csapat elkövet, hogy mennek egy vagy két kört az Európa Ligában, vagy a Bajnokok Ligájában, és utána egész évben azt halljuk, hogy jaj, a nemzetközi szereplés kifárasztott minket, hetente két mérkőzést kellett játszanunk, azért vagyunk most tízedikek. A csapatok hetente két mérkőzést játszanak, ez a nemzetközi futball…

– A felnőtt csapat kerete végleges, vagy várhatóak még erősítések?
– Van egy erőcsatár, akit két hónapja várunk, de még nem érkezett meg, vízumproblémák miatt. Változatlanul várjuk. Ezen a héten, vagy a jövő héten valószínűleg még bejelentünk három-négy új igazolást. Ők fiatalok, és már itt vannak, de még nem igazoltuk le őket. Köztük van egy szenegáli erőcsatár, de akit én várok, az remélhetőleg nagy erősítést fog jelenteni. Ha a vízumproblémák megoldódnak, akkor jön, előbb próbajátékon vesz részt, és ha minden úgy lesz, ahogy mi gondoljuk, és megfelel, akkor szerződtetjük.

– Az élvonalbeli és a másodosztályú együttes közötti átjárhatóság továbbra is megmarad?
– Lesz egy harmincfős első keretünk, és a második csapatnak is lesz egy tizennégy-tizenötös kerete. Az NB II-ben is próbálunk eredményt elérni, úgy látom, hogy a csapatunk félelmetes lesz! Úgy játszunk, mint egy NB I-es együttes! Vasárnap megverték az izraeli Ironi Ashdod első csapatát, amely ezt megelőzően a Kaposvárt és a Paksot is legyőzte. Az edzőnk három-négy-hármas hadrendet választott, amely egy teljesen új felállás a mieink számára. A csapatunkban ezúttal akadémisták, és az első keretből visszajátszók kaptak helyet, illetve volt egy próbajátékos is. Az izraeliek találtak szabadrúgásból egy kapufát, de ezen kívül a tizenhatosunk környékére sem jöttek. Nagyon hiszek ezekben a fiatalokban! Ráadásul szerződtettünk egy akadémista-korabeli horvát játékost. Marco Rossinak ez volt a specialitása Olaszországban, másod- és harmadosztályban kimondottan fiatalokat épített be a csapatokba. Nekem óriási öröm, amikor látok egy fiút, aki tizennégy éves korában még a körmét rágta, most pedig tizenkilenc éves, kimegy, és elkezd az Eto’o ellen játszani. Ez egy csoda! Nekem egy csoda! Sokszor volt már ilyen a világon, de nálam még nem.

– Az egycsoportos NB II-ben nem szerepelhetnek majd az élvonalbeli klubok tartalékcsapatai. A Videoton ezt úgy oldotta meg, hogy létrehozott egy külön egyesületet. A Honvédnak is vannak ilyen tervei?
– Mindenképpen lesz csapatunk az NB III-ban, ez nem kérdés. Azt látni kell, hogy a harmadosztály jövőre legalább annyira erős lesz, mint most az NB II második fele. Ez azt mondatja velem, hogy igen, az NB III jó lesz a csapatnak. A Videoton tartalékjainak egy külön kft-t, vagy egy külön klubot csináltak. Ezen én is gondolkozom. Van időnk, hiszen még csak július van. A lényeg, hogy el kell döntenünk, akarunk-e egy külön klubot működtetni, vagy nem?! Megvan a jogi formája, hogyan kell csinálni. Hogy az NB II-es csapatok mennyire örülnének neki, az más kérdés.

– A Puskás Suzuki Kupán valósággal berobbantak a köztudatba a Bobál-ikrek, akik manchesteri próbajátékon is voltak. Nekik mi lesz a sorsuk?
– Mindketten tetszettek az angoloknak, ezért visszahívták őket egy újabb próbajátékra. A belsővédő, Bobál Dávid elég súlyos sérülést szenvedett, ezért nem tudott visszamenni. Ő még egy hónapot ki fog hagyni. A csatár, Bobál Gergely most is a Manchester Citynél van, Csermer Gyulával együtt, egy harmadik játékosunk pedig vasárnap utazik próbajátékra. Ugyanakkor aláírtuk a szerződést a német Bunesligában újonc Greuther Fürth együttesével, amely leigazolta Szilvási Pétert. Rajtuk kívül még egy fiatal játékosunk fog egy nagyon erős csapathoz szerződni ebben az évben.

– Ha Bobál Gergely hazajön, akkor az első csapattal készül majd, vagy az akadémiával?
– Ha valaki az első csapattal edz, az nem azt jelenti, hogy nem az akadémiával készül. Ez úgy van, hogy egy akadémista ugyanúgy jár iskolába, ugyanúgy csinál mindent, de egy ilyen ember, mint például Vécsei, Vernes, vagy Csábi Mihály hétfőtől szerdáig az első csapatnál edz, és csütörtöktől megy oda, ahol játszani fog, tehát az NB II-höz, vagy az U19-hez.

Olvasói sztorik