NB I

Időjárásfüggő balatoniak

Hamarosan elkészül a klub edzőközpontja; a cél ismét az NB I-ben maradás lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ismét jelentős vérfrissítésen esett át a siófoki csapat. Persze, Horváth Károly vezetőedző-ügyvezető nem szórakozásból cseréli le félévente a játékoskeret felét. A legutóbbi idényt például a kilencedik helyen zárta a remek tavaszt produkáló együttes, így sejthető volt, hogy több játékos is kapóssá válik az átigazolási időszakban. Simon Attilára le is csapott a Paks, ifj. Haraszti Zsoltot pedig visszarendelte a Videoton. Vannak olyanok, akik szívesen maradtak volna, de a mester nem számolt velük a kezdőcsapatban, ilyen a Mezőkövesdre visszatérő Éles Szilárd, illetve a szülővárosába, Ajkára kölcsönadott Kanta Szabolcs. A védelem változatlan maradt, a középpálya rendben van, egyedül a támadósor tűnik hiányosnak, vérszegénynek. Talán ennek köszönhető, hogy a csapat rendszerint eljut gólhelyzetekig, de nem tudja azokat értékesíteni.

A Rangadó érdeklődésére Horváth Károly elmondta, szeretnék a Honvéd elleni, jövő vasárnapi bajnoki nyitányig betölteni a hiányposztokat, de az is elképzelhető, hogy erre csak az átigazolási határidő végéig, augusztus 31-ig lesz lehetőségük.

– Szerdán megszerezte első győzelmét a csapat a felkészülés során. Mennyire fontos fokmérő ilyenkor az eredmény, illetve a mutatott játék?
– Az Ajka elleni mérkőzésen is csak időnként a második félidei játékkal voltam elégedett, az eredmény pedig nem érdekes – nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére Horváth Károly vezetőedző-ügyvezető. Nyertünk már a felkészülés során kilenc-nullra is, illetve kikaptunk ötször egymás után, egyiknek sincs semmi jelentősége. Majd az első bajnoki, illetve öt forduló után lehet reális képet kapni erről a csapatról, amely most formálódik, talán mondhatom, hogy a siófoki hagyományokhoz híven mindig új és más emberekkel. Még mindig vannak hiányposztjaink, ezeket szeretnénk a hátralévő időben pótolni, de lehet, hogy ez augusztus 31-ig fog csak megtörténni.

– Jelenleg kik azok, akik közel vannak a csapathoz, de az érkezésük még nem jelenthető ki százszázalékosan?
– Akik közel vannak a csapathoz, azok itt vannak már, tulajdonképpen. Egy-két változás még lehet, a többiekről pedig nem szeretnék beszélni, ameddig nincs aláírt papír. Ez sok mindentől függ, a játékostól, a volt klubjától, satöbbi… Majd meglátjuk, hogy fognak alakulni ezek a dolgok.

– Az előző idény kilencedik helyezése után mi lehet a célkitűzés a következő bajnokságban?
– A kilencedik hely nagy bravúr volt, olyan, amilyet nem lehet minden évben elérni. Abból nem szabad kiindulni, reális célunk ismét a bennmaradás kiharcolása lehet.

– A nyár folyamán szemmel láthatóan szépült a pálya. Milyen munkálatokat sikerült a stadionban elvégezni?
– Örülök neki, hogy így látják! Az időjárás mindig segít ennek a pályának, hogy jobb állapotba kerüljön. A szükséges munkákat most is elvégezték, amit ebben az időszakban kell. Továbbra sincs edzőpályánk, de hamarosan már lesz. Az edzések és a felkészülés is itt folyt, ahhoz képest egész jó állapotban van a talaj.

– Igaz a hír, miszerint a siófoki stadion benne van abban az öt létesítményben, amely a szövetségtől anyagi forráshoz jut a közeljövőben?
– Igen, teljes mértékben igaz, ez jövőre fog megvalósulni, de ennél is örömtelibb, hogy most már tényleg csak hetek választanak el minket attól, hogy elkészüljön az edzőközpontunk, ahol két füves és egy műfüves fog a rendelkezésünkre állni. Így megszűnik az az áldatlan állapot, hogy csak egy pályán tudunk edzeni, és teljesen ki vagyunk szolgáltatva az időjárás körülményeinek.

Jöttek, mentek, de nem jöttmentek

A játékoskeret legfrissebb változásairól a sonline.hu oldalon beszélt Horváth Károly.
– Szatmári Zoltán visszatér hozzánk a következő szezonra. Közel a megegyezés az MTK-val Molnár Marcell ügyében, aki remélhetőleg a jövő héten már aláírhatja szerződését, ahogy Nagy Tamás, az egykori válogatott váci védő, Nagy Tibor fia is nálunk folytatja, Eszlátyi István szerződtetése pedig kiforróban van.
Érkezők: Bajner Bálint (Sulmona, olasz), Fodor Marcell (Újpest, kölcsönbe), Gál András (MTK), Sipos Norbert (Haladás), Szatmári Zoltán (klub nélküli), Kiss Máté, Molnár Tibor, Varga Tamás, Windecker József (Győri ETO, kölcsönbe)
Távozik: Bojan Bozsovics (montenegrói), Éles Szilárd (Mezőkövesd), Eugene Fomumbod (kameruni, Veszprém), Haraszti Zsolt (Videoton), Heffler Norbert (Paks), Huszák Tamás (DVSC-DEAC), Kanta Szabolcs (Ajka), Milinte Árpád (Dunaújváros Pálhalma), Nagy István (Paks), Ribánszki László (Diósgyőr), Simon Attila (Paks), Thomas Sowunmi (?)
Kiszemeltek: Balog Marcell (Kecskemét), Bohner Roland (Paks, kölcsönbe), Eszlátyi István (Pécs), Heffler Norbert (Paks), Molnár Marcell (MTK), Pap Roland (Paks), Vári Barnabás (Paks), Zsivoczky Norbert (Ferencváros), Marian Sluka

Olvasói sztorik