Hírek

Kanta Szabolcs távozik, de marad

Öt és fél év után távozik az FGSZ Siófok csapatától Kanta Szabolcs, aki azonban a várost nem hagyja el!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kanta Szabolcs 2007 februárjában igazolt Siófokra, 52 első-, és 38 másodosztályú meccsen 12 gólt szerzett. A teljes 2010–2011-es szezont kénytelen volt kihagyni, miután kétszer is elszakadt a térdszalagja. Az évről-évre átalakuló, kicserélődő siófoki játékoskeretben az állandóságot jelentette, két másodosztályú bajnoki cím után most mégis távozik. A harmincéves középpályás hazatér szülővárosába, és az NB II-es FC Ajka játékosa lesz. A Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, nehéz szívvel hozta meg a döntést, de elsősorban a több játéklehetőséget kellett szem előtt tartania. A Balaton-parti város a szíve csücske lett az elmúlt esztendők során, és nem is hagyja el, hiszen továbbra is ott él a családjával. A sors furcsa fintora, hogy új együttese színeiben szerdán (július 18.) éppen a régi ellen, a Siófok otthonában mutatkozik be, edzőmérkőzésen.

„Viszlát Siófok,fantasztikus volt ez az 5 és fél év! Felejthetetlen a 2 bajnoki cím, plusz a rengeteg szép emlék! Remélem, még egyszer visszatérek! Hajrá Siófok!” – írta a váltással a Facebook-on.

– Hosszú idő után ismét lehetne egy jó NB I-es idénye. Miért távozik mégis?
– Nagyon szeretem a várost, a szurkolókat és csapatot, a szívem csücske Siófok! Nem is szerettem volna távozni, de a hosszú kihagyás után a több játéklehetőséget kellett figyelembe vennem, hiszen mindenképpen játszani szeretnék – mondta a Rangadó megkeresésére Kanta Szabolcs. – Nem haraggal váltunk el, ha később az utánpótlásban edzőként számítanának rám, szívesen visszatérnék a klubhoz. Most sem hagyom el teljesen Siófokot…

– Nocsak, ezt hogy érti?
– Továbbra is itt fogunk lakni a családommal, innen járok majd heti háromszor-négyszer az ajkai csapat edzéseire, illetve a mérkőzésekre. Megszületett a második gyerekünk, a nagyobbik pedig óvodába megy. Az önkormányzati lakásból el kellett költöznünk, ezért házat vettünk a városban. Ideköt az ismeretségi köröm, a barátaim is.

– Ha nem Siófok, akkor egyértelmű volt, hogy Ajka?
– Igen, mert az a szülővárosom, és a szüleim a mai napig ott élnek. Volt még egy-két lehetőségem, megkeresésem, de nem volt kérdés, hogy Ajkán folytatom.

– Szerdán az Ajka egy bizonyos Siófok nevű településen játszik edzőmeccset…
– Ne is mondja! Nagyon szeretnék már túllenni rajta! Két napja edzek az új csapatommal, célunk mindenképpen az egycsoportos NB II-be kerülés. Nagyjából együtt maradt a keret, bizakodó a hangulat. Két bajnoki címemmel én rutinosnak számítok a másodosztályú sikerekben. Bízom benne, hogy teljesítjük a célkitűzést, és legalább olyan népszerű leszek, mint Siófokon.

Változik, erősödik az Ajka

Az elmúlt évben az FC Ajka csapatában szerepelt játékosok közül Tróbert Attila Úrkúton folytatja, Gaál Bálint Zalaegerszegen készül, Sásdi Bálint pedig Sopronba távozott. A többiek valamennyien meghosszabbították szerződésüket. Kanta Szabolcson kívül érkezett Czanik Károly, aki az előző idényben a Gyirmót játékosa volt. Kettős szerepben visszatért Szép Tamás, aki kapusedzőként, illetve harmadik számú kapusként segíti a csapatot. További négy labdarúgó próbajátékon szerepel, róluk a hétvégéig dönt Németh Zoltán vezetőedző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik