Kiemelt hírek

Kanta Szabolcs nehéz időszaka

Az egész őszi periódust ki kell hagynia, csak februárban térhet vissza a súlyos sérülésből lábadozó siófoki játékos.

Kanta Szabolcs a 2009–2010-es bajnokságban döntő érdemeket szerzett abban, hogy a Siófok feljutott az élvonalba. Ahol aztán a bajnoki rajton mindjárt súlyos sérülést szenvedett, elszakadt a keresztszalagja. A játékos kitartó munkával, többhónapos rehabilitációval már kezdte utolérni magát, amikor egy áprilisi edzésen, egy rossz mozdulatot követően ismét megtörtént a baj, a balszerencsés játékosnak ismét elszakadt a keresztszalagja.
– Nyolc hete volt a térdműtétem, most már gyógytornára járok – árulta el a Rangadó megkeresésére Kanta Szabolcs. – Való igaz, hogy nem ez karrierem legszerencsésebb periódusa. Ha csak valami csoda nem történik, akkor az őszi szezonban már nem térhetek vissza, de februárban már játszani szeretnék. Remélem, addigra mindenképpen felépülök. Sajnos az ilyen sérülésnél hosszú a rehabilitáció, de többet már nem szeretnék bajlódni a térdemmel.

A peches futballista a Siófok idei célkitűzéséről, lehetőségeiről is beszélt.
– Igazából nehéz lenne most még bármit is mondani, hiszen sok az érkező és távozó játékos Siófokon is – folytatta Kanta. – Még javában tartanak az átigazolások, nálunk sincs kész csapat. A cél idén sem lehet más, mint a bennmaradás, persze szeretnénk stabil középcsapat lenni, de ez sok mindennek a függvénye.
Kanta távlati terveivel kapcsolatban sejtelmes választ adott.
– Nem tudom még, hogy hosszú távon is maradok-e Siófokon – vélekedett a 29 éves labdarúgó. – Nem minden esetben érzem úgy, hogy bíznak bennem és megbecsülnek. A felépülésemmel kapcsolatban is eléggé magamra maradtam, de reménykedem benne, hogy rendeződnek a dolgok.

Olvasói sztorik