NB I

Idegesíti az eredménytelenség

Bajner Bálint úgy véli, a második bajnoki fordulóra már tökéletes erőállapotban lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombathelyi Bajner Bálint 2007-ben, az FC Sopron színeiben mutatkozott be az élvonalban, majd rögtön külföldre került, előbb a román CF Liberty Salonta, majd az angol West Ham United játékosa lett. Bekerült az U19-válogatottba, amellyel Európa-bajnoki bronzérmet nyert, s edzője, Sisa Tibor javaslatára szerződtette a Budapest Honvéd. Tavaly nyáron próbajátékon járt Németországban, Angliában és Olaszországban is, végül az itáliai Sulmona Calcio együttesébe ment. A Rangadó.hu érdeklődésére immár az FGSZ Siófok játékosaként nyilatkozott. A 21 éves, 196 centi magas támadó elmondta, az olaszoknál anyagi gondok adódtak, de a játéklehetőség mindenképpen hasznos volt számára.

– Vannak még kérdőjelek a siófoki játékoskerettel kapcsolatban. Az ön kérdőjele már felkiáltójellé változott?
– Mindenben megegyeztünk, örömmel igazoltam Siófokra, remélem, számomra, és a csapat számára is sikeres lesz a bajnokság – ecsetelte a Rangadónak Bajner Bálint. – Bő egy hónapja készülök új együttesemmel, de előtte nekem több pihenőm volt, mint a többieknek, ezért számomra egy kicsivel több munka is van hátra a felkészülés során. Más fázisban vagyok, remélem, ha nem is a bajnokság kezdetére, de a második fordulóra már tökéletes erőállapotban leszek.

– Jövő hétvégén bajnoki rajt! Az edzőmeccseken milyen képet mutatott a csapatjáték?
– Alakulóban van, egyedül a vége, a befejezések nem stimmelnek. Meglehetősen pontatlanok vagyunk, személy szerint én is, emiatt pedig nagyon ideges vagyok. Remélem, ez javulni fog, mert úgy gondolom, tényleg csak a befejezésekkel van problémánk, és ha abban sikeresek leszünk, akkor nem lehet gond.

– Milyen pozitívumokat, negatívumokat, tanulságokat, élményeket hozott az olaszországi időszak?
– Arra biztosan jó volt, hogy rendszeresen játszottam. Együttesem egy jó magyar NB II-es csapatnak felet meg erősségben. Remélem, Siófokról könnyebben fogok tudni előrelépni, mint onnan. Sajnos Olaszországban anyagi problémák is voltak a klubnál, de szerencsére meg tudtam oldani, hogy csak fél évre menjek oda, és előnyömre vált, hogy azt végig tudtam játszani.

Balatoni jövés-menés

Az FGSZ Siófok együttesében a szerdai, Ajka elleni edzőmeccsen (2-1) is több olyan játékos lépett pályára, akinek a leigazolása még nem biztos. Ilyen Eszlátyi István, aki korábban Pécsett, Kozármislenyben, majd tavasszal a BKV Előre csapatában futballozott, legutóbb pedig az Egri FC-vel készült. A Győri ETO FC két fiatal játékosával, Windecker Józseffel és Kiss Mátéval kapcsolatban állítólag ma, azaz csütörtökön születi döntés a kisalföldi klubnál. Őket minden bizonnyal kölcsönbe elengedik Siófokra. Az MTK játékosa Molnár Marcell, aki a szerdai mérkőzésen bombagóllal egyenlített, biztosat az ő sorsáról sem lehet még tudni. A hírek szerint a kapusposzt rendeződni lászik, Heinrich Márk elé/mellé szeretett volna egy hálóőrt a szakvezetés, ez a Rangadó.hu értesülései szerint Szatmári Zoltán, az MTK korábbi játékosa lesz, aki 2011-ben néhány hónapig már védett Siófokon.
– Akik közel vannak a csapathoz, azok itt vannak már, tulajdonképpen. Egy-két változás még lehet, a többiekről pedig nem szeretnék beszélni, ameddig nincs aláírt papír. Ez sok mindentől függ, a játékostól, a volt klubjától, satöbbi… Majd meglátjuk, hogy fognak alakulni ezek a dolgok – nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére Horváth Károly vezetőedző-ügyvezető.
A siófoki mestertől azt is megtudtuk, hogy a következő szezonban Fehér Zsolt lesz a csapatkapitány. Korábban Kanta Szabolcs, Thomas Sowunmi, Tusori Richárd és Milinte Árpád is betöltötte ezt a posztot, de már egyikük sem tagja a csapatnak. A 27 éves védő, Fehér Zsolt immár három éve erősíti a Siófok együttesét.

Olvasói sztorik