Hírek

Siófokon folytatja Gál András

Horváth Károly elmondta, a szakmai stáb összetétele nem változik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FGSZ Siófok csapata is megkezdte a felkészülést a következő idényre. A keret végső összetétele még kérdéses, de egy érkező már biztosan van az MTK-s Gál András személyében. A nyári felkészülésről, a megszerzett pro-licencről, és a csapat terveiről Horváth Károly vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, .

– Ami a keretet illeti, egy fejleményről tudok beszámolni, Gál András nálunk folytatja pályafutását. További biztos érkezője még nincs a csapatnak, egyelőre a kérdéses játékosokról nem tudok új információval szolgálni – mondta a siófoki mester.

– Elvégezte a pro-licenc tanfolyamot. Lesz-e valamilyen technikai változás emiatt a szakmai vezetésben?
– Nem lesz semmilyen változás. A pro-licenc követelmény az NB I-ben, a szakmai stáb összetételét, illetve a munkánkat nem fogja befolyásolni. Továbbra is együtt dolgozunk ifj. Mihalecz Istvánnal.

– Nem csak edzői diplomáját, hanem a Minarik Ede Díjat is átvehette a közelmúltban. Mit jelent ez a kitüntetés önnek?
– Megtiszteltetés volt átvenni a díjat. Ez egyfajta elismerése a szakmai munkámnak, ami nagyon sokat jelent számomra.

– A díj odaítélésében nem kis szerepe volt csapata tavalyi szereplésének. A mostani szezonban is hasonló produkciót várhatunk a Siófoktól?
– Nem kis bravúr volt a tavaly elért helyezésünk. Fiatal kerettel vágtunk neki a bajnokságnak, és a kiesés elkerülését tűztük ki elfogadható eredménynek. A kilencedik hely megszerzése nagyon nagy teljesítmény volt a csapattól. A következő szezonban is hasonló tervekkel vágunk neki a bajnokságnak, a kiesés elkerülése lesz a célunk.

A szakvezetőt a felkészülési programjukról is kérdeztük. Horváth Károly elmondta, Horvátországban kezdik a mérkőzések sorozatát, június 30-án.

– A program már majdnem teljesen letisztult. Június 30-án játsszuk első mérkőzésünket, Muraszentmártonban. A felkészülési időszak első felében leginkább idegenben lépünk pályára, mivel most füvesítettük újra a stadionunk játékterének egyes részeit. Természetesen minél hamarabb szeretnénk majd birtokunkba venni a pályánkat. Július 11-én a Veszprémmel játszunk, ennek a mérkőzésnek a helyszínét még nem tisztáztuk. Július 18-án viszont hazai pályán fogadjuk az Ajka együttesét.

A felsorolt mérkőzéseken kívül a csapat szintén Muraszentmártonban játszik majd az NK Zagreb ellen, július 3-án, majd július 14-én Dunaszerdahelyre látogat Horváth Károly együttese, ahol a DAC csapatával játszik. A felkészülést a Zalaegerszeg ellen zárják, július 21-én.

Olvasói sztorik