NB I

Remek matrózok a balatoni bárkán

Jól igazolt a téli időszakban a Siófok, és a jó felkészülésnek is megvan az eredménye.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Legutóbbi három bajnoki meccsét megnyerte a Siófok, sorrendben a Paks, a Kaposvár és a Diósgyőr volt az áldozat. Ezzel az együttes némileg eltávolodott a kiesőzónától. Nem mellékesen olyan szervezett, tudatos, stílusos futballt produkál az együttes, amelyet a szurkolói mellett a pártatlanok, sőt még az ellenfél szimpatizánsai is dicsérnek! A hosszú téli szünetben jelentős volt a játékosmozgás a klubnál, de a jelek szerint jó érzékkel igazoltak a siófokiak, hiszen az új szerzemények többsége remek teljesítményt nyújtott eddig.

– Minden évben nagy itt a mozgás, nem tudunk pénzért játékosokat venni, de valahogy meg kell erősítenünk a csapatot, hogy haladjon a kis balatoni bárkánk, ahhoz pedig mindig új matrózok kellenek – mondta a Rangadó megkeresésére Horváth Károly, szakmai igazgató. – Simon Attila például jó és olcsó választás volt, ez a két dolog ritkán jön össze! Vagy ott van a kapusunk, Heinrich Márk! Ebben a szezonban ő az ötödik, aki nálunk az NB I-ben véd. Soproni srác, de ott nem számítottak rá, Ausztriába került, majd Újpesten próbálkozott, de ott lemondtak róla. Nálunk Ribánszki László lett volna az első számú kapus, de ő kétszer is megsérült, így kapott lehetősége Heinrich Márk, aki bizonyít nekünk, tud segíteni a csapatnak, nagy érdemei vannak a jó szereplésben.

A következő feladat még nehezebbnek ígérkezik, hiszen a Debrecen vendége lesz a Siófok, de a balatoniak szép emlékeket őriznek a közelmúltból a hajdúságiakkal kapcsolatban, hiszen tavaly kétszer is győzték őket, idén pedig gólnélküli döntetlent játszottak ellenük.

– Ez a kiindulási alapunk, ez meg kell, hogy erősítsen minket a hittünkben – vélekedett Horváth Károly. – Legutóbb is nagyon élt bennük a diósgyőri mérkőzés, ahol szintén jól játszottunk, egy-nullra vezettünk, de a hazaiak mögött ott volt több ezer néző, és a hatalmas szurkolást sajnos nem bírtunk, a DVTK egy nagy góllal fölénk tudott kerekedni. Van még mit csiszolni a játékunkon, de szerencsére most olyan keret áll rendelkezésünkre, amelyben több variációs lehetőség rejlik. Az ötödik tavaszi forduló után kijelenthetjük, hogy jól sikerült a téli felkészülés, hiszen jól indultunk, de biztosat majd csak a bajnokság végén lehet mondani.

Olvasói sztorik