Hírek

A Diósgyőr ötlettelennek tűnt

A Siófok hazai pályán 1-0-ra győzött a Diósgyőr ellen az OTP Bank Liga 22. fordulójában.
OTP Bank Liga, 22. forduló
FGSZ Siófok – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Siófok, 2000 néző. Játékvezető: Farkas
Siófok: Heinrich – Kiss Zs., Mogyorósi, Fehér Zs., Nyári – Haraszti, Kecskés, Egerszegi, Melczer (Nagy I., 80.) – Simon A., Sowunmi (Eugene, 90.). Edző: Horváth Károly, ifj. Mihalecz István
DVTK: Rados – Vági, Gal, Nagy T., Gohér (Bacsa, 78.) – Arze, Sekour (Abdouraman, 78.), Fernando, Luque – Tisza, Seydi. Edző: Benczés Miklós
Gólszerző: Simon A. (32.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első nagy helyzetéből gólt lőtt a Siófok, méghozzá Simon Attila révén, aki idén már negyedszer volt eredményes. Aztán Heinrich Márk kapus egy hatalmas bravúrral segítette csapatát, hogy előnnyel vonulhasson az öltözőbe. A folytatást is siófoki fölény jellemezte, amely ezúttal egy lesgólban és számos nagy lehetőségben mutatkozott meg. A hazaiak összességében megérdemelt sikert arattak.

Így látta a Rangadó.hu szakértője, Huszák Géza is, aki legutóbb a Mezőkövesd együttesét irányította az NB II-ben, de korábban a Diósgyőr edzője is volt. Vele kapcsolatban érdekesség, hogy fia, Huszák Tamás jelenleg éppen a Siófok labdarúgója, bár ezen a meccsen nem kapott lehetőséget.

– A Siófok azt játszotta, amit egy ilyen kiscsapatnak játszania kell: nagyon jól megszervezte a védekezését – vélekedett a szakember. – Ha területet hagynak a gyors játékosoknak, Seydinek vagy Tisza Tibornak, illetve a szintén kiváló spanyoloknak, Fernandónak, Arzénak, Luquénak, bajban lehettek volna. Nem vagdalták el a labdákat, jól jöttek a támadásokkal, a Diósgyőr ugyanakkor kicsit ötlettelennek tűnt, az akciókat középen erőtették, de ott a hazaiak mindig sokan voltak, és rendszerint akadt egy láb, amelyik közbeavatkozott.

Huszák Géza azt is megjegyezte, hogy nagyon jól védett a házigazdák fiatal kapusa, Heinrich Márk.

– A Diósgyőrnek több egy-egy elleni párharcot kellene megnyernie támadásban ahhoz, hogy az ilyen meccseken győzni tudjon – közölte meglátását Huszák. – Egy nagy helyzetük volt, amikor Seydi ollózva a kapus lábába lőtte a labdát. Otthon nagyszerű a hangulat, tolja a közönség a DVTK-t, de több kreativitás kell, ha az együttes az úgymond kisebb csapatokkal szemben, idegenben is eredményes akar lenni, és valóra szeretné váltani álmát, a nemzetközi kupaszereplés kiharcolását.

A Mezőkövesd együttesével három és fél évig sikeresen dolgozó mester – nem megbántva a siófokiakat – úgy látta, hogy nem feküdt a pálya elég rossz, göröngyös talaja sem a borsodiaknak, ez tehát előny volt a hazaiak számára.

– De ne fogjunk mindent a pályára – mondta Huszák Géza. – Nagyon szimpatikus, kulturáltan játszó csapatot ismertem meg a Siófokban. Eddig nem sokszor láttam őket, csak a diósgyőri meccsen, illetve most. De itt, Miskolcon is vezettek, és volt három-négy elég nagy helyzetük, az egyiket a saját fiam rúgta Rados kapus lábába! Aztán kettő-egyre kikaptak, Luque óriási gólt lőtt, de azt is olyan szituációban, amikor a siófokiak egy sérülés miatti ápolás következtében éppen emberhátrányban voltak.

A bennmaradásért küzdő Siófok jól kezdte a tavaszi szezont, ugyanis öt idei bajnoki meccsén tíz pontot szerzett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik