NB I

Gyarapítaná meccsei számát a rekorder

Horváth Károly vezetőedző az idei szezonban is hasonló sikerekre vágyik, mint tavaly.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A hétvégi, Budapest Honvéd elleni bajnokin immáron 61. alkalommal irányította élvonalbeli mérkőzésen Horváth Károly a Siófok csapatát. Ez rekord a klub történetében, hiszen korábban Kaszás Gábor, Gellei Imre, Varga István és Pusztai László voltak a csúcstartók 60 első osztályú meccsel. A rutinos szakember, aki az idei szezontól már vezetőedzőként ténykedhet, a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a nyitófordulóban az időjárás jelentősen közrejátszott abban, hogy vereséget szenvedtek, de pénteken, az Eger ellen már győzelemmel akarják feledtetni a kispestiek elleni botlásukat.

– Megtisztelő, hogy egy mérkőzéssel már az elődeim előtt járok. Szeretném, ha ez a szám még bőven gyarapodna, hiszen az azt jelentené, hogy a Siófok még sokáig szerepel az NB I-ben. Igyekszünk a tavalyi szezonhoz hasonlóan sikeres munkát végezni idén is, és akkor nem lehet kérdéses a bennmaradás – vélekedett az új rekordjáról Horváth Károly.

– A szezon első mérkőzése szó szerint viharosra sikeredett. Az egy-nullás vereséggel bizonyára nem, de a csapat játékával mennyire volt elégedett?
– Itt, a Balaton partján egy pillanat alatt megérkezik a vihar, az most külön balszerencse számunkra, hogy az ellenfél szögletrúgásakor támadt fel annyira a szél, hogy az teljesen megzavarta a védelmünket és gólt kaptunk. Döntetlen-szagú találkozó volt, de ilyen a futball. A jövőben majd talán mellénk áll Fortuna.

– Következik az Eger pénteken. Feltételezem, annak mindenképpen örülnek Siófokon, hogy gyakorlatilag semleges pályán kell lejátszani a találkozót.
– Természetesen mi az egriekkel ellentétben örömmel fogadtuk a hírt, hogy a Vasas pályáján rendezik meg az összecsapást, hiszen ez nagyban növeli az esélyeinket. Szeretnénk elhozni a három pontot, már csak azért is, mert az első fordulóban vereséggel kezdtünk.

– Terveznek még további erősítést, vagy nagyjából véglegesnek tekinthető már a játékoskeret?
– Megvannak a kiszemeltjeink, de kapkodnunk még nem kell, hiszen augusztus 31-ig van lehetőség játékosokat igazolni. Elsősorban persze anyagi vonzata van egy-egy játékos idecsábításának, mindenesetre igyekszünk kiválasztani a legjobb lehetőségeket annak érdekében, hogy az egyes csapatrészeket megerősítsük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik