NB I

„Nem szabad leszegnünk a fejünket”

Fodor Ferenc szerint van kiút a PMFC rossz sorozatából, csak meg kell találni a módját.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Hatból hat! Ez nem a Pécsi MFC eredményességi mutatója, hanem Fodor Ferenc mérlege, hiszen a baranyaiak 21 éves védője eddig minden bajnokit végigjátszott. Korábban megfordult az angol Oldham csapatánál is, a pécsiek tavaly nyáron mégis kölcsönadták a másodosztályú Kozármislenynek. Ha már ott volt, több fiatal társával együtt kiemelkedő idényt produkált, így nem csoda, ha a megyeszékhelyi klub visszahívta. Az sem csoda, de azért némileg meglepő, hogy azóta kirobbanthatatlan a kezdőből. Úgy tűnik, Supka Attila vezetőedző nem rajta veri el a gyenge szezonkezdet porát.

Fodor Ferenc a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, hogy Kozármisleny egy jó lehetőség a folyamatos fejlődésre a fiataloknak, hiszen ha a csapat nem ért volna el ilyen kiemelkedő eredményt az előző szezonban, az ő megítélésük is más lett volna. Hozzátette, a PMFC számára van kiút a rossz szériából, csak meg kell találni a módját!

– A csapat egyelőre nem úgy muzsikál, ahogy kellene, de az egyéni sikerek nem maradnak el, hiszen eddig minden meccset végigjátszott!
– Nagyon örültem neki, hiszen az volt célom erre a szezonra, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba. Nem is gondoltam, hogy ilyen hamar sikerül – mondta a Rangadó megkeresésére Fodor Ferenc. – Úgy érzem, sikerült felvennem az NB I-es ritmust. Sok segítséget kaptak az edzőktől, és például helyezkedésben van még mit fejlődnöm, mert szeretnék minél többet hozzátenni a támadójátékhoz. Van még miben fejlődnöm, előrelépnem, de örülök, hogy eddig sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanom.

– Kozármislenyből idén nyáron távozott többek között Wittrédi, Fodor, Gyánó, Rácz és Fellai. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy mindannyian előreléptek, és remekül megállják a helyüket.
– Nagyon jó szakmai munka folyik Kozármislenyben, jók az edzők, és sok mindent tanítanak a játékosoknak. Ennek eredménye, hogy sikerült igazi csapatot kovácsolni, és egyénileg is előre tudtunk lépni. Ha a csapat nem ért volna el ilyen kiemelkedő eredményt az előző szezonban, a mi megítélésünk is más lett volna. Kozármisleny egy jó lehetőség a folyamatos fejlődésre a fiataloknak.

– Mi a helyzet a PMFC-vel, amely eddig a várakozásoknál gyengébben teljesít?
– Nagyon kevésen múlt, pici dolgok hiányoztak a jobb eredményekhez. Talán az, hogy még jobban megismerjük egymást. Ha összeszokottak lettünk volna, szorosabb meccseket játszunk, csapatként, együtt megnyertük volna azokat a találkozókat, amelyeket így nem sikerült. Még nem érett össze a társaság, ezt gondolom a legfőbb hiányosságnak. Hetven pedig a Debrecen fölé kerekedtünk, az MTK ellen is sok helyzetünk volt, a kaposvári meccsen két embert kiállítottak az ellenféltől, szintén rengeteg lehetőségünk adódott, de apró dolgok hiányoztak, amelyek nem döntötték el a javunkra a meccseket. Ez a széria végül átbillent egy rossz vágányra, de van kiút! Össze kell fognunk, és egy kicsit össze kell érnie a csapatnak.

– Nem egyszerű a feladat, hiszen a vasárnapi ellenfél, a Győri ETO egyre jobban játszik.
– A Győr nagyon jó formában van, nekünk viszont kevésbé volt jó az elmúlt időszakunk, de ahogy a héten dolgozott a csapat, ahogy hozzáálltak a játékosok, bizakodó vagyok! Miért ne éppen az egyik legjobb csapat ellen fordítsuk meg a rossz sorozatunkat?! Ha nincs önbizalmunk, az nagy baj lenne! Nem szabad leszegnünk a fejünket, hiszen van kiút, csak meg kell találni a módját. Nem lesz könnyű, de meg kell verni a Győrt!

Olvasói sztorik