Hírek

A játék az első és legfontosabb!

Fodor Ferenc a biztos NB II-es játéklehetőséget választaná egy élvonalbeli csapat kispadja helyett!

Kapcsolódó cikkek

Idén márciusban még csak 21 éves lesz, de már veretes, eseménydús múlt áll mögötte… Fodor Ferenc a baranyai megyeszékhelyen született, és a Pécsi Góliát USE-ben kezdett focizni, majd a PMFC igazolta le. 2006-ban távozott a városból, az MTK játékosa lett, egy évvel később pedig Agárdra, a Sándor Károly Akadémiára költözött. Hamarosan jött az újabb nagy lehetőség, a légióskodás! A belsővédő az angol Oldham Athletic játékosa lett, és a harmadosztályú együttesben nem is okozott csalódást, emellett természetesen rengeteget fejlődött. Egy éve tért haza Pécsre, fél éve szerepel kölcsönben az NB II-es Kozármisleny színeiben, és időközben az U21-válogatottba is bekerült.

A téli felkészülési időszak kezdetén három hetet a PMFC-nél töltött, de úgy tűnik, még nem érkezett el az ideje annak, hogy stabil élvonalbeli labdarúgó legyen. Pedig minden adottsága megvan hozzá, a technikai és taktikai tudás mellett előnyére válik, hogy nagy küzdő, és intelligens ember. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, továbbra is a fejlődés, és a korosztályos válogatottban való szereplés a legfontosabb számára, így ideális, hogy Kozármislenyben minden meccsen játszhat. Az őszi szezonban például 11 alkalommal lépett pályára, mindannyiszor kezdőként, ezeken három gólt szerzett.

– Egyelőre tehát Kozármislenyben marad, ahol alapembernek számít…
– Olyan szempontból teljesen jó ez, hogy folyamatosan játéklehetőséget kapok, és sokat fejlődtem az elmúlt félévben. Ennek köszönhető, hogy a válogatottba is többször meghívott Róth Antal edző. Ez nagy megtiszteltetés, hiszen az ő keze alatt is sokat fejlődött a játékom, és további nemzetközi tapasztalatokkal gazdagodtam – mesélte a Rangadó megkeresésére Fodor Ferenc.

– Érdekes vagy furcsa lehet a légiósok és az élvonalbeli játékosok között szerepelni másodosztályúként!
– Tény, hogy a keretet NB I-es és külföldön játszó futballisták alkotják, de ha a belsővédő posztot nézzük, akkor a magyarok közül az első osztályban folyamatosan csak Fiola Attila szerepel tudomásom szerint, más nem. Hogy nekem az NB II-ből sikerült odaférnem, az méginkább növeli a dolog értékét. Én is szeretnék lassan NB I-es csapatot erősíteni, minél hamarabb. Ha ez összejön, az nagy valószínűséggel az U21-válogatottnak lesz köszönhető.

– A közelmúltban már úgy nézett ki, hogy sikerül, de aztán mégsem…
– Három hétig együtt edzettem a PMFC keretével, és edzőmeccseken játszottam is. A stáb azt szűrte le, hogy hasznos volt az elmúlt félév, látják a változást. Az is felvetődött, hogy már most ott maradok, de ha nem úgy jönne ki a lépés, hátrányba kerülnék, és talán a válogatottba sem kapnék meghívót, tehát jobb az, ha ezt a félévet még kölcsönben töltöm.

– Legyen őszinte, ha valaki azt mondaná: biztos játéklehetőség az NB II-ben, illetve kispad az élvonalban, melyiket választaná?
– Az NB II-es játéklehetőség mellett döntenék, hiszen az járul hozzá nagyobb mértékben a fejlődésemhez. Bízom benne, hogy a jövőben odakerülök valamelyik első osztályú együtteshez. Erre régóta vágyom, és ha megkapom a lehetőséget, élni fogok vele!

– Hogy telt az U21-válogatott háromnapos edzőtáborozása Telkiben?
– A lehető legnagyobb mértékben tartalmasan! Róth Antal taktikai szempontból, és az edzéseket illetően is szereti megtölteni tartalommal ezeket az összetartásokat. Elemeztük a kapott gólokat, a pontrúgásból kapott gólokat, és a szerzett találatokat is. Ezeket összegeztük, ami rendkívül hasznosnak bizonyult. A hibákból tanul az ember, azokból tudja felépíteni magát. Az edzések remek alkalmat nyújtottak, hogy mindenki felmérje, milyen állapotban van. A végén pedig jött egy győztes meccs a Siófok ellen!

Olvasói sztorik