NB I

A Lombard nagy visszatérője

Kazahsztánt a pénz miatt választotta, de immár újra Pápán futballozik Goran Marics.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Féléves ázsiai kaland után augusztus végén tért vissza a Lombard Pápa csapatához Goran Marics. A szerb-spanyol kettős állampolgárságú csatár a Veszprém megyei Napló érdeklődésére elmondta, a pénz miatt igazolt Kazahsztánba.

– A Zsetiszu vezetősége anyagilag rendkívül kedvező szerződést kínált számomra, ezt a lehetőséget egyszerűen nem hagyhattam ki – mesélte a 28 éves játékos. – Viszont hat hónap elteltével eléggé megváltoztak a viszonyok a kazah klubnál, ezért a klubváltás mellett döntöttem. Egyáltalán nem bántam meg a kazahsztáni légióskodást, mert kiemelkedő összeget kerestem. Abban a korban vagyok, amikor már a pályafutásom utáni időre is gondolnom kell.

Marics elmondta azt is, két másik nyári ajánlata közül az egyik egy magyar élvonalbeli klubtól érkezett, és egy külföldi csapat is szívesen látta volna.

– Tisztában voltam a pápai helyzettel, tudtam, hogy itt ideálisak a körülmények, és persze a klubot is jól ismerem már. Örömmel írtam alá a kettő plusz egyéves szerződésemet a Lombardhoz – folytatta a csatár, aki eddig negyven bajnoki meccsen 16 gólt lőtt. – Pillanatnyilag nem vagyok túl jó állapotban, mivel az utolsó tíz napot leszámítva két hónapig nem tudtam megfelelően edzeni. Igyekszem utolérni magamat, minden erőmmel arra törekszem, hogy mielőbb formába lendüljek. A drukkereknek legalább annyi gólt ígérek, mint amennyit az előző pápai időszakom alatt szereztem, de persze nem bánnám, ha ezúttal azt a teljesítményt is túlszárnyalnám.

A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet remek lehetőséget biztosított Zsivóczky Gyulának, a Lombard Pápa régi-új vezetőedzőjének arra, hogy minél jobban megismerje a futballistáit, illetve a saját elképzeléseire formálja a csapatot. Az időközben lejátszott két Ligakupa-meccs is jól szolgálta a bakonyiak felkészülését, akik szombaton Kecskeméten folytatják a pontvadászatot. A kupameccseken már pályára léphetett a súlyos sérülésből felépült Tóth Bence és Nagy Sándor is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik