NB I

A magyar Cech

Karrierje végéig fejvédőt kell viselnie, de Czuczi Mártonban nincs félelem.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kemenes Szabolcs eltiltása miatt hirtelen a Honvéd kapujában találta magát a fiatal Czuczi Márton, majd egy súlyos sérülés után egy hétig a kórházi ágyat nyomta. Azóta visszatért a pályára, és már teljes értékű edzésmunkát tud végezni.

– A válogatott meccsek miatt két hétig szünetelt a bajnokság. A rangadó előtti utolsó edzések egyikén megsérültem. Debrecen helyett a kórházban kötöttem ki – mesélte klubja honlapján a kispestiek húszéves hálóőre. – Kicsit szemerkélt az eső, csúszós volt a pálya, de élveztem az edzést. Jött egy beadás a szélről, amire hét-nyolc méterre kijöttem a kapuból. A laposan érkező labdát magamhoz öleltem, az érkező Rajics pedig a labda helyett véletlenül a fejemet találta el. A többire nem emlékszem. A kórházban eltöltött idő nagyon nehéz volt. Fájdalomcsillapítót nem kaphattam, a fejfájás viszont nagyon gyötört. A klubtól viszont nagyon sok látogatóm volt, úgyhogy egy idő után a doktor úr a gyógyulásom érdekében megtiltotta a további látogatásokat. Szörnyű hosszúnak tűnt az egy hét. Tévét nem nézhettem, zenét nem hallgathattam, csak a plafont bámultam.

Czuczi sérülése már a múlté, hiszen napjainkban újra a többiekkel edz, de közben fejvédőt kell viselnie.

– Eleinte csak kerékpározhattam, később már kocoghattam, de eleinte inkább csoszogtam, mint kocogtam. Ma már teljes értékű munkát végzek – folytatta a kapus, aki korábban a Vác, a Ferencváros, az Újpest és a Videoton kötelékébe is tartozott. – A fejvédőm olyan, mint a cseh kapusé. Toman doktor, a csapat orvosa azt mondta, hogy szerezzek be egy ilyen fejvédőt magamnak. Megkérdeztem tőle milyen hosszú időre kell? A válasz kissé mellbevágó volt. Pályafutásod végéig, mondta a doki. Ekkor jutott először eszembe Petr Cech. Tudom, hogy a doktor úr jót akar, ezért feltétel nélkül elfogadtam, amit mondott. Egyébként ma már észre se veszem, hogy a fejemen van. Nem kényelmetlen, a látásban sem zavar. Mivel teljes értékű munkát végzek, csak attól függ, mikor szerzem vissza a formámat. Ez beletelik egy kis időbe, hiszen három hétig csak az ágyat nyomtam.

Czuczi azt mondja, a történtek ellenére is megmarad a bátorsága a jövőben is, ez nem fogja hátráltatni a védésben.

– Tanultam a sérülésből is. Azóta az egyik edzésen Ibrahimmal már ütköztem, és nem volt bennem semmilyen félelem. Természetesen Kemenes Szabolcs visszakerült a kapuba, az ő helye megkérdőjelezhetetlen. Ha visszanyerem a formámat, Szemerédi Norberttel a kispadért kell megküzdenem. Szeretnék minél több meccsen védeni, akár az NB II-ben is – szögezte le a fiatal hálóőr.

Olvasói sztorik