NB I

Ajtóstul rontott a házba

Első ránézésre túlzónak tűnik, de úgy tudjuk, valójában indokolt Kemenes Szabolcs eltiltása.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága négymeccses eltiltással sújtotta a bajnoki listavezető Budapest Honvéd kapusát, Kemenes Szabolcsot. A remek formában védő, 26 éves játékost a vasárnapi, Videoton elleni mérkőzésen állították ki, mert a 91. percben megkapta második sárgalapját. Az indok az volt, hogy a tizenhatoson belül buktatta Torghelle Sándort, de az már a lassított televízió-felvételen is látszott, hogy valójában hozzá sem ért korábbi csapattársához, tehát nem történt testi kontaktus.

A játékvezető felmutatta a második sárgát, illetve a piros lapot, de ezért önmagában csak egy mérkőzésre szóló eltiltás járt volna. Kemenesnél azonban elszakadt a cérna, és olyanokat mondott a bírónak… Maradjunk annyiban, hogy nem dicsérte meg, aztán a dühét egy ajtón próbálta levezetni.

– Ha valakit két sárgával kiállítanak, az automatikusan egymeccses eltiltást jelent. Igen ám, de ő még káromkodott a játékvezetővel, ami látszik a tévéfelvételen, illetve az öltözőbe menet berúgott egy ajtót, ami pedig bekerült a jegyzőkönyvbe. Ezek kimerítik a sportemberhez nem méltó viselkedés fogalmát, ezért jár a plusz három mérkőzés. Egyébként mivel nem visszaeső, ennek lehetne pozitív megítélése – mondta a neve elhallgatását kérő forrásunk, aki segített eligazodni a szövetségi fegyelmi döntések útvesztőjében.

Ha a kiváltó okokat kutatjuk, bizony arra a következtetésre juthatunk, hogy nem volt alaptalan ez a reakció, hiszen: 1. vezetett a csapata egy – papíron – erősebb ellenfél otthonában; 2. a kiállítás és a tizenegyes megítélése téves, igazságtalan döntés volt; 3. mindez a 91. percben történt; 4. úgy tűnt, már megint a korábbi Honvéd-játékos, Torghelle Sándor lesz a fehérváriak megmentője, aki a tavaszi meccset egy fejesgóllal eldöntötte, éppen a 91. percben, holott a kispestiek a játék képe alapján akkor sem érdemeltek vereséget.

Az más kérdés, hogy a mezőnyjátékos Ivan Lovrics kivédte Nemanja Nikolics büntetőjét, s végül nyert a Honvéd, tehát a sors visszaadta, amit tavasszal elvett.

Izgatottan várjuk, milyen lesz a klubvezetés hozzáállása a történtekhez, hiszen dönthetnek úgy, hogy fellebbeznek a szövetségnél, de akár meg is büntethetik a kapust, házon belül. Sőt, ez a két dolog párhuzamosan is elképzelhető. Szerettük volna megkérdezni a vasárnapi eseményekről, a Videoton legyőzéséről, a sikeres szezonkezdetről, illetve saját remek formájáról Kemenes Szabolcsot, de a klubnál azt a választ kaptuk, hogy egyelőre nem nyilatkozik. Egy biztos: mivel az eltiltása csak élvonalbeli meccsekre vonatkozik, a hétvégi bajnoki rajttal számára a legjobbkor kezdődik az NB II, hiszen a Keleti-csoportban szereplő Honvéd-MFA színeiben játékban tud maradni.

A klub honlapjának szerda reggeli híre szerint Kemenes a büntetés enyhítése érdekében meghallgatást kér a fegyelmi bizottságtól!

Olvasói sztorik