Kiemelt hírek

„Lélekben máshogy készülünk!”

Kemenes Szabolcs szerint a fehérváriak már kezdenek megnyugodni a nyári edzőváltás után.

Négy győztes meccs után Kecskeméten 3-1-es vereséget szenvedett a Budapest Honvéd. A fővárosi együttes 25 éves kapusa, Kemenes Szabolcs a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, hogy az alföldiek megérdemelt sikert arattak. A kispestiek az OTP Bank Liga hétvégi, hetedik fordulójában a bajnoki címvédő Videotont fogadják, amelynek keretében a hálóőr szerint öt-hat perdöntő játékos is szerepel.

– Négy győzelem után a Kecskemét ellen megszakadt a remek sorozatuk. Vajon miért? Hogy látta a meccset?
– A felkészülésünk hasonló volt, mint mindegyik másik mérkőzés előtt, de a sorsfordító momentumok ezúttal a Kecskemét javára döntötték el a meccset – mondta a Rangadó megkeresésére Kemenes Szabolcs. – Konkrétan arra gondolok, hogy például a második gólnál, amikor rólam kipattant a labda, ha tíz centivel arrébb gurul, Bjelkanovics simán fel tud szabadítani, vagy ha Abass kettő-egynél belövi a nagy helyzetét, amikor Németh Gábor mellett is eltolta már a labdát, mégsem sikerült a kapuba találnia. Egyébként nagyon jól játszottak a hazaiak, megérdemelt a sikerük.

– A bajnoki címvédő Videoton elleni meccset megelőzően ugyanúgy zajlik a ráhangolódás, mint általában?
– Lélekben máshogy készülünk a Videoton ellen! Tudjuk, hogy elég jó lehetőségei vannak a klubnak, és nagyon jó játékoskerettel rendelkezik. Ez egy presztízsmérkőzés számunkra, ám abból a szempontból ugyanolyan, mint a többi, hogy itt is három pontot fog érni a győzelem…

– Hogy látja, melyek az aktuális ellenfél legnagyobb erősségei?
– Egy edzőváltás mindig felborítja egy csapat életét. Úgy látom, ebből a fehérváriak már kezdenek megnyugodni. Az előrejátékuk nagyon jó, nem véletlenül lőttek a Pécsnek és a Paksnak is négy-négy gólt, és a legutóbbi találkozójukon már igazán jól is játszottak. Magyar szinten nagyon jó csapat a Videoton, amelynek keretében öt-hat olyan futballista is szerepel, aki egyedül is képes eldönteni egy mérkőzést. Éppen ezért fokozott figyelem szükséges a hátsó alakzatunktól, elöl pedig a kialakított helyzeteinket be kell lőni, mert nem biztos, hogy sok lehetőségünk lesz.

– Fontos fegyverük a magabiztos tizenegyes-értékesítés, hiszen bár Hajdú Norbert a Győr ellen hibázott, azóta Danilo minden lehetőséget gólra váltott! Ön rendszeresen látja az edzéseken. Mi a titka?
– Őszintén megmondom, Dani nem is nagyon szokta gyakorolni a tizenegyeseket! Igazából ez lélektan, amit nem lehet utánozni edzéseken. Hogy jobbra rúgom, vagy balra rúgom, az persze gyakorolható, de maga a helyzet nem modellezhető. Ő szerencsére olyan képességekkel rendelkező játékos, aki technikailag végre tudja hajtani a büntetőket, és eddig szerencsére ötből ötször helyén volt a szíve is!

A rangadó előtt a Rangadó.hu szerette volna megszólaltatni a címvédő Videoton egyik játékosát is, de a klub sajtófőnöke arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy a Paulo Sousa vezette szakmai stáb utasítására a futballisták két hete nem nyilatkozhatnak a sajtó képviselőnek. Ezt az intézkedést csapatépítési céllal vezették be.

A hetedik forduló rangadójáról, a Honvéd–Videoton mérkőzésről a Rangadó.hu helyszíni tudósításban számol be, és exkluzív anyagokkal jelentkezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik