NB I

Rátesznek egy lapáttal

A bajnoki szünetben rendezné sorait Rodenbücher István csapata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A győri kisiklást (0-6) valamelyest feledtette, hogy az Újpest otthonában már 1-1-es döntetlent játszott a Lombard Pápa Termál FC. Rodenbücher István a fővárosiak otthonában is a védelem egyik oszlopa volt, az ő jó teljesítménye is kellett a fővárosi pontszerzéshez. A 28 éves hátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a válogatott találkozók miatti bajnoki szünet jó alkalom lesz a csapat számára, hogy kijavítsák a hibákat, és rátaláljanak a győztes formájukra.

– Elégedett az újpesti pontszerzéssel?
– Értékes pontot hoztunk el Újpestről, és a látottak alapján rá is szolgáltunk erre, úgy érzem. Az első játékrészben a hazaiak játszottak fölényben, a másodikban azonban már mi uraltuk a játékot. Egy szerencsés góllal sikerült is egyenlítenünk. Elégedettek soha nem lehetünk egy döntetlennel, de azért reálisnak érzem az eredményt. A Győr elleni kisiklás után azért sikerült talpra állnunk – vélekedett Rodenbücher István.

– Változott valamit a csapat játéka Zsivóczky Gyula vezetőedző érkezése óta?
– A lényeges különbség, hogy Zsivóczky Gyula inkább a támadójátékra fekteti a hangsúlyt, míg a korábbi vezetőedzőnél, ifj. Bene Ferencnél a védekezést gyakoroltuk többet. Az edzések nagyon pörgősek, bízom benne, hogy előbb-utóbb most már megtaláljuk a nyerő szériánkat.

– Jó alkalom lesz a kéthetes bajnoki szünet, hogy rendezni tudják a sorokat?
– Minden csapatnál felveti a kérdést a hosszabb szünet: hogyan használják fel? Van, ahol mini-alapozást végeznek, van, ahol egy rövid pihenőt adnak a játékosoknak, és van, ahol ugyanúgy folytatják az edzéseket, ahogy eddig. Mi sem állunk le, és folytatjuk az eddigi munkát, sőt talán rá is teszünk egy lapáttal. Itt lesz közben a Ligakupa-találkozó is, szóval jó alkalom lesz ez nekünk, hogy tovább formálódjunk.

– A következő fordulóban az utóbbi időben betliző Honvédot fogadják majd.
– Kiismerhetetlen csapat a Honvéd. Az utóbbi néhány mérkőzésen nem nagyon sikerült nyerniük, de bármikor és bárki ellen képesek jó eredményre. Jól védekeznek, masszívak, a támadójátékuk is nagyon veszélyes, és pontrúgásból sokszor eredményesek, ezekre mindenképpen figyelnünk kell. A mi célunk viszont a három pont itthon tartása lesz.

Olvasói sztorik