NB I

Újra itt van?

A Győri ETO hazai pályán 6-0-ra kiütötte a Lombard Pápát az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
Győri ETO FC – Lombard Pápa Termál FC 6-0 (3-0)
Győr, 3000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
ETO: Sztevanovics – Svec, Takács Á., Lipták, Völgyi – Pátkai, Kamber, Kronaveter – Koltai (Nicorec, 76.), Strestík (Alekszidze, 60.), Varga R. (Andrics 65.). Edző: Pintér Attila
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Quintero (Németh M., 62.), Tóth B., Sekour., Tóth G. (Horváth L., 57.) – Seye (Cekulajevs, 66.), Marics. Edző: Zsivóczky Gyula
Gólszerzők: Kronaveter (15., 86.), Varga R. (34., 38., 61.), Koltai (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első negyedórában nem sok említésre érdemes megmozdulásuk volt a csapatoknak, leginkább az ismerkedés, az erőfelmérés jegyében teltek ezek a percek. A mérkőző felek próbáltak fogást keresni a másikon, és ez az ETO-nak sikerült: a 15. percben egy nagy győri bedobás után a pápai védők egyedül hagyták középen a szlovén Kronavetert, aki nem hibázott, és közvetlen közelről megszerezte a vezetést a hazaiaknak (1-0). A folytatásban is maradt a kisalföldiek fölénye, de nem csak ők dolgoztak ki ígéretes lehetőségeket. Bő félóra elteltével a győriek már-már eldöntötték a meccset, Völgyi Dániel gyönyörű beadását az őrizet nélkül felejtett Varga Roland váltotta gólra (2-0). A 38. percben már előrevetítette a kiütés lehetőségét a listavezető, Koltai Tamás szolgálta ki tökéletesen Vargát, aki kapásból bebombázta a hazaiak harmadik gólját.

Amikor a két együttes legutóbb Győrben találkozott, szintén 3-0-ra vezetett az ETO, de a végén örülhetett, hogy 3-2-re győzött. Most a kisalföldiek lőtték a negyediket is, a második félidő elején változatlan maradt a játék képe, és Koltai Tamás egymást követő ötödik meccsén is betalált egy sakk-matt helyzet végén. Szépen kijátszott ziccer végén, Varga Roland jóvoltából jött az ötödik gombóc a 61. percben, miközben azért a Lombard is a pályán volt, s továbbra is ellátogatott a győri tizenhatoson belülre, de helyzeteit képtelen volt kihasználni. A hatodik gól átmenetileg váratott magára, mert a kisalföldiek a felső lécet találták el, majd elkönnyelműsködtek néhány ziccert, de az 85. percben Kronaveter révén összejött a féltucat! Ez is bombagól volt a javából!

A lefújás előtt sajnos a játékvezető és a győriek sem tudtak elegánsak, sportszerűek maradni. A bírót zavarta, hogy ezen az estén az ETO volt a főszereplő, és nem ő, ezért megadott egy fölösleges tizenegyest. Ekkor jött a hazaiak hibája, ugyanis Szasa Sztevanovics kapussal rúgatták a büntetőt, így akarták megalázni az ellenfelet, de kollégája, Szűcs Lajos szépen védett.

Ez volt sorozatban a hetedik bajnoki győzelme a listavezetőnek, ezzel pedig megdöntötte a klubrekordot!

– Nagyon magabiztos Győrt és nagyon magabiztos győzelmet láttam, bár öldöklő iramról nem lehetett beszélni – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori aranycsapatának legendás játékosa. – Ha pápaiak így játszanak tovább, nagyon nagy gondjuk lesz. Nem elbagatellizálva az ETO tudását és hozzáállását, de klassziskülönbség, osztálykülönbség volt a két csapat között. A győriek szépen, kényelmesen passzolgatva azt csinálták, ami kellett, amit akartak. Az első félidőben gyakorlatilag hasonlóan rugdosták a gólokat, ahogyan a Barcelona szokta: fagyasztva a labdát, majd egy-egy ritmusváltás után jöttek a gólok. A Pápának egyéni játékból voltak felvillanásai, illetve akkor, amikor a hazaiak hátul és középen könnyelműen eladtak néhány labdát. Miután a győriek a második félidőben berúgták az ötödiket, volt még két-három ziccerük volt, de lehetett látni, hogy ekkor már mentek a kötények meg az osztás, lazábban vették a játékot, a nézőket is ki akarták, hogy tapsoljanak is egy kicsit. De összességében le a kalappal előttük, azt csinálták, amit kellett, jól játszottak, szinte nem hibáztak.

Olvasói sztorik