NB I

Hiányzott a labda

A sérüléséből felépülő Nagy Sándor visszatért a kezdőcsapatba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Lombard Pápa csapata. A Zsivóczky Gyula vezette együttesnek nem maradt sok ideje a búslakodásra, hiszen hét közben a Magyar Kupában vendégszerepelt, a szintén Veszprém megyei Tapolca otthonában. A kupamérkőzésen egyértelműen sikerült a javítás a pápai csapatnak, hiszen a gyakorlatilag NB I-es kezdőcsapatával felálló együttes 9-0-s győzelmet aratott megyei első osztályú ellenfelével szemben.

A két mérkőzésen újra a kezdőcsapatban kapott helyet az arccsonttöréséből nemrég felépülő Nagy Sándor. A védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, megviselte az edzés nélkül töltött időszak, és élvezi az új szakvezető pörgős, hajtós tréningjeit.

– Hogy értékelné az elmúlt két tétmeccsüket? A Pécs ellen egy fájó vereség, a kupában egy papírforma-győzelem az elmúlt napok pápai mérlege…
– Nem játszottunk rosszul a Pécs elleni mérkőzésen – kezdte a Lombard 24 éves védője. – Sajnos a találkozó elején kaptunk egy gólt, ami rányomta a bélyegét az egész meccsre. A Pécs visszaállt, ahogy az várható is volt, minket pedig fejben vetett vissza kicsit ez a találat. Utána próbáltunk felpörögni, de a Pécs lőtte a következő gólt, így nekünk már csak a szépítésre futotta.

– A keddi, tapolcai találkozón könnyebb dolguk volt…
– Igen, könnyebb ellenféllel találkoztunk, mint hétvégén. A vezetőedzőnk kérte tőlünk, hogy minél hamarabb döntsük el a mérkőzést, így is tettünk: ötöt rúgtunk az első félidőben, négyet pedig a másodikban. Sima mérkőzés volt, hoztuk a kötelezőt.

– Az edzőváltás óta már eltelt egy kis idő. Mennyiben más Zsivóczky Gyulával a munka, mint ifj. Bene Ferenccel volt?
– Másfajta edzéseket végzünk az új edzővel, mint a korábbival. Zsivóczky Gyulánál nagyobb hangsúlyt kapnak a technikai elemek, több a labdás foglalkozás. Emellett keményebbek is az edzések, mivel a szakvezetés úgy véli, hogy nem jó az erőnlétünk, vannak elmaradásaink a riválisainkkal szemben. Ezért az erőnléti gyakorlatok száma is nőtt a korábbiakhoz képest. Személy szerint mindkettejük stílusát nagyon szeretem, Bene Ferenc edzésein is jól éreztem magam, és Zsivóczky Gyula foglalkozásaival sincs semmi gondom.

– Említette az erőnléti problémákat. Ez lehet az egyik oka annak, hogy eléggé felemás a Lombard szereplése?
– Erre nem tudok pontos választ adni. Több részből tevődik össze az, hogyan szerepelünk. Nem hiszem, hogy olyan mértékű lemaradásunk lenne, hogy ez problémát jelentsen a mérkőzéseken. Sokkal inkább döntő tényezőnek bizonyult, hogy sok sérültünk volt az elmúlt időszakban, sokszor nem a legerősebb csapat futott ki a pályára.

– Önnek is volt egy súlyos sérülése. Teljesen felépült?
– Igen, arccsonttörésem volt, de már rendbe jöttem. Még érzek néha fájdalmat, de nem kell hordanom azt a maszkot, amiben eddig játszottam. Nehéz időszakon vagyok túl, hosszú ideig nem végezhettem labdás edzéseket, nagyon hiányoztak ezek a gyakorlások. Amióta edzésbe álltam, igyekszem behozni a lemaradásaimat és minél jobb játékkal előrukkolni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik