NB I

Mindkét csapat javítana

A Pápa a siófoki zakót, a Diósgyőr a hetek óta tartó gyengélkedést feledtetné pénteken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken 17 órától Pápán lép pályára a Diósgyőr az OTP Bank Liga 15. fordulójában. Elek Ákos letöltötte eltiltását, José Luque viszont csatlakozott a sérülés miatt hiányzókhoz.

Abdouraman krónikus térdsérülése miatt injekciókúrát kap, Luque térdsérülés miatt nem játszhat, Ribánszki László a kecskeméti mérkőzés előtti utolsó edzésen védés közben kézsérülést szenvedett, Rakovics az MTK elleni meccsen megsérült, és bár a hét második részében már együtt edzett a csapattal, ő sem utazott el a többiekkel, Seydi pedig visszatérő combsérülése miatt injekciókúrát kap.

– A Lombard Pápa csapata hazai környezetben nagyon masszív teljesítményt nyújt – mondta Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője a klub honlapján, illetve a boon.hu oldalon. – Nálunk az ősz nagy részéhez hasonlóan most is sok a hiányzó, mindenestre mi győzelmet szeretnénk szerezni. Valóban kevés pontot szereztünk ez idáig idegenben és ezen szeretnénk változtatni – szögezte le Sisa Tibor. A Pápa otthon masszív teljesítményt nyújt, nincs rossz kerete. Természetesen felkészültünk belőlük, viszont igazából magunkkal kívánunk foglalkozni, azzal, hogy a helyzeteinket gólokra váltsuk. Az edzéseken gyakoroljuk a támadás-befejezéseket, de a mérkőzéseken nem mindig születnek, gyors, és ami fontos, jó döntések az ellenfelek kapuja előtt. Bízom benne, hogy ez most megfordul Pápán, amihez az embereink megvannak, de persze szükséges egy találathoz némi szerencse is.

Érdekesség, hogy a Diósgyőr eddigi hat idegenbeli mérkőzésén mindössze három pontot szerzett. Még egy statisztikai adat: a borsodiak négy legutóbbi találkozójukon nem tudtak nyerni, a lehetséges tizenkét pontból mindössze kettőt tudtak begyűjteni.

A pénteki meccs kulcskérdése lehet, hogy éppen melyik arcát mutatja a Lombard Pápa? Szép győzelmek és váratlan pontvesztések szegélyezik a bakonyiak útját. A csapat képes magabiztos játékkal legyőzni a nagy rivális Haladást egy vérbeli presztízscsatán, majd a következő fordulóban kritikán aluli teljesítményt mutatva vereséget szenved a sereghajtó Siófok otthonában. Bár, ha jobban szemügyre vesszük az eredménylistát, mostanában csak az idegenbeli fellépéseikkel akad gondjuk a pápaiaknak, hiszen a legutóbbi négy hazai bajnokijukból hármat megnyertek, és a Pécs elleni vesztes mérkőzésen sem játszottak rosszul.

– Tény, mostanában eléggé hullámzó a teljesítményünk, sajnos még nincs teljesen kész a játékunk, ami leginkább annak köszönhető, hogy a felkészülés során és a szezon közben is sok sérülés nehezítette a dolgunkat. Benne vannak a hullámvölgyek a játékunkban, ezért is fontos, hogy jobban koncentráljunk a mérkőzéseken – mondta a Veszprém megyei Napló hasábjain Tóth Bence, a Pápa középpályása. – Nagy probléma lenne, ha egy győztes rangadó után kiengedtünk volna. Siófokon is mindent megtettünk a sikerért, csak éppen hiányzott a játékunkból a győzelemhez szükséges plusz. Pontosabban kellett volna játszanunk. Kiadtunk magunkból mindent, és ez ennyire volt elég. Természetesen a pénteki meccs előtt elemezzük a Diósgyőr játékát is, de legfőképpen magunkra figyelünk, hiszen ha jól futballozunk, akkor hazai pályán bárki ellen képesek vagyunk nyerni. Viszont, ha rosszul játszunk, akkor bárkitől ki is tudunk kapni. Támadásban mindenképpen pontosabbnak kell lennünk és több helyzetet kell kialakítanunk.

A Lombard csapatkapitánya, Szűcs Lajos a klub honlapján elmondta, hogy a Videoton ellen 2-1-re megnyert Ligakupa-találkozó miatt az edzések szokásos ritmusa némileg változott

– Nagyon rosszkor jött a legutóbbi siófoki kudarcunk, mindannyian a három pontért mentünk a Balaton-partjára, ám ez a három pont már nem fog visszajönni. Javítani azonban lehet, és arra készülünk, hogy pénteken helyrehozzuk a siófoki eredményünket, remélem ez sikerülni fog – szögezte le Szűcs Lajos, majd hozzáfűzte, Zsivoczky Gyula vezetőedző nincs könnyű helyzetben, hiszen jelenleg sok a sérült a csapatnál. – A Diósgyőr azonban komolyan megerősödött az elmúlt időszakban, hiszen több olyan játékossal is rendelkezik, akik a korosztályos és a nagyválogatott környékén megfordultak, például Rudolf Gergely, Tisza Tibor, Gosztonyi András, Takács Péter vagy Elek Ákos. Nekünk azonban nem ebből kell kiindulnunk, saját magunkra kell koncentrálnunk, és a mi játékunkat játszva bízom abban, hogy eredményesek is leszünk a DVTK ellen.

Olvasói sztorik