NB I

Ez egy unalmas döntetlen volt…

Az Eger és a Pápa 1-1-es döntetlen játszott Debrecenben, OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 12. forduló
Egri FC – Lombard Pápa Termál FC 1-1 (1-1)
Debrecen, 100 néző. Játékvezető: Becséri
Eger: Brljak – Kovács G., Knakal, Mecsinovics – Preklet, Cs. Pavicsevics (Hamouz, 18.), Stanislaw, Balog Zs. – Farkas Á. – Pavlov (Vujovics, 64.), Németh N. (Koós, 75.) Edző: Simon Antal
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Tóth G., Présinger – Maróti, Marics, Rodenbücher – Quintero (Tóth B., 58.), Seye, Arszics (Németh M., 58.) Edző: Zsivóczky Gyula
Gólszerzők: Farkas Á. (29.), illetve Knakal (öngól 34.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának második találkozóján az Egri FC a Lombard Pápa együttesét látta vendégül Debrecenben. Az 1-1-es végeredmény már az első negyvenöt perc során kialakult.

A mérkőzés első 20-25 perce eseménytelenül zajlott, csupán az ötödik percben akadt gondja a pápaiak kapusának, Szűcs Lajosnak egy pocsék hazaadás után. A következő érdemi megmozdulás Goran Marics nevéhez fűződik, aki a 26. percben próbált távolról túljárni az egri hálóőr, Darko Brljak eszén, lövése azonban centikkel elkerülte a kaput. Aztán a 29. percben a semmiből szereztek vezetést az első helyzetüket kihasználó egriek, a találatot Farkas Ádám jegyezte, aki egy nagyszerű mélységi passz után lőtte a hálóba a labdát. Nem sokkal később azonban egyenlített a Lombard, miután az egri Knakal szerencsétlenül ért bele egy beadásba, a labda pedig a kissé bizonytalanul felugró Brljak felett a kapuba landolt. Így 1-1-es eredménnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben az Eger próbált dominálni, ziccerig azonban nem jutott. Igazán nagy hevesi lehetőségig a 79. percig kellett várni, ekkor egy szöglet utáni fejest tolt ki bravúrral a léc alól Szűcs Lajos. Rögtön ezután Maricsot ugratták ki a pápaiak, a csatár megpróbálta átemelni a kifutó hálóőrt, a labda azonban mellé szállt. A 89. percben újra Szűcs volt a főszereplő, egy szöglet utáni kavarodásnál egy néhány méterről megeresztett lövést védett parádésan, így azt lehet mondani, hogy a Lombard rutinos kapusa nagyban hozzájárult a pontszerzéshez. A találkozón kiegyenlített játék folyt, főleg a középpálya dominált. Az Eger inkább a pontrúgásaival próbált veszélyeztetni, de összességében egyik gárda sem tett eleget a győzelem megszerzése érdekében. Igazságos döntetlen született, ahol az egy pontnak egyik gárda sem örülhet igazán. Alacsony színvonalú találkozón az egriek a pontszerzés mellett annak is örülhettek, hogy három mérkőzés után ismét gólt szereztek a bajnokságban.

– Nagyon nehéz pozitívumokat mondanom a mérkőzésről, nagyon kevés futballpályára való jelenetet tudok csak említeni – kezdte elemzését a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori kiváló játékosa, a Pápa korábbi másodedzője. – Farkas Ádám nagyszerű gólját kiemelném, hiszen gyönyörű jelenet volt a szólója. Azonban rögtön utána egy ilyen szerencsétlen gólt véleményem szerint nagyon nehéz feldolgozni a játékosoknak, és az edzőnek is. Nem is értem, hogy ilyen rutinos védő, mint a Knakal, miért akart sípcsonttal tisztázni. Az első játékrészben még Maróti Béla ballábas kapás lövése az, amit mindenképp megemlítenék, gólt érdemlő mozdulatsor volt, ahogy a hulló labdát kapura lőtte. A második félidőben nagyrészt csak gyömöszölték egymást a csapatok, nem igazán tudtam eldönteni, hogy melyik csapatban volt meg az a plusz, ami hiányzik a győzelemhez. Utólag kiderült, hogy egyikben sem. Patikamérlegen mérve picit azért több volt az Egerben, mert pápai oldalon Maricsot leszámítva nem akadt veszélyes támadó. Aláírom, hogy ennyi néző előtt, és ilyen hangulatban nehéz jó meccset játszani. A látottak alapján reális eredmény született, de azt kell mondanom, ha benn akarnak maradni ezek a csapatok az élvonalban, akkor ennél sokkal többet kell mutatniuk. A mai egy ponttal egyik csapat sincs sajnos előbbre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik