NB I

Nyerhető meccsek jönnek

Dlusztus András szerint a Honvéd ellen nem a játék, inkább a küzdőszellem dominált.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sorsdöntő találkozók várnak a Lombard Pápa csapatára az OTP Bank Liga következő fordulóiban. A bakonyi együttes a legutóbbi, Honvéd elleni győzelmével elmozdult a kiesőhelyről, de még korántsem érezheti biztonságban magát. A csapat a következő fordulóban a tízpontos, kiesőhelyen álló Egri FC debreceni otthonába látogat, majd hazai pályán fogadja a jelenleg azonos pontszámmal álló Haladás csapatát. November kilencedikén pedig Siófokon vizitálnak a pápaiak, ahol a sereghajtó ellen mérkőznek.

Egyelőre csak a debreceni-egri mérkőzéssel foglalkozik a pápaiak védelmének alapembere, Dlusztus András. A 24 éves hátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, már a felkészülési időszak alatt is érezték, hogy szükségük lesz egy befejező csatárra, és Goran Marics személyében meg is találták a megfelelő játékost erre a posztra. A játékos hozzátette, a Honvéd elleni mérkőzésen a mutatott játék még hagyott némi kívánnivalót maga után, de küzdeni akarásuk és kitartásuk így is eredményre vezetett.

– Egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk az Eger ellen – nyilatkozta a Rangadónak az indulás pillanataiban Dlusztus András. – Masszív, stabilan védekező csapat ellen kell pályára lépnünk, de bízom a minél jobb eredményben.

– Például egy hasonló győzelemben, mint a Honvéd ellen?
– Azon a mérkőzésen nem játszottunk jól, a mutatott játékunkkal nem lehetünk túlságosan elégedettek. Viszont igazi küzdőszellemről tettünk tanúbizonyságot, ennek köszönhetően megszereztük a három pontot. De ennél jobban is tudunk játszani.

– Goran Marics érkezése jót tett a csapatnak. Önök is így érzik?
– Goran érkezésével egyértelműen erősödtünk. Éreztük már a felkészülési időszak alatt is, hogy szükségünk lesz egy vérbeli befejező csatárra. Szerencsére az átigazolási időszak végén Goran visszakerült hozzánk, így erre a posztra is sikerült egy meghatározó játékost igazolni.

– Visszatérve a soron következő találkozóikra: három fontos mérkőzés előtt állnak. Mit vár ezektől a találkozóktól?
– Így van, három olyan mérkőzés következik, ahol minél több pontot kell gyűjtenünk. Az élmezőny legtöbb csapatával játszottunk már, most jönnek a nyerhető találkozók. Azonban nem szeretnék elvárásokról beszélni, illetve jóslatokba bocsátkozni. Mindig a következő meccsre kell koncentrálnunk, ott kell minél jobb eredményt elérni.

Már csütörtökön útra keltek

Csütörtök délelőtt még otthon tréningeznek a pápaiak, majd buszra szálltak, és egy nappal a mérkőzést megelőzően útnak indultak Debrecen felé. Négyszáz kilométeres utazás vár a Lombard FC küldöttségére, de a megérkezést követően a Zsivóczy Gyula vezette szakmai stáb egyórás edzést vezényel a fiúknak – írja az enfocim3.gportal.hu. A csapat heti felkészülése zavartalan volt, de a vezetőedző továbbra sem számíthat a sérült Szabó Ottóra, Balogh Balázsra és Horváth Leventére, viszont újra a rendelkezésére áll az egymérkőzéses eltiltását letöltő Présinger Ádám.

Olvasói sztorik