NB I

Minden csoda csak három napig tart?

A felemás eredmények bizonyítják, hogy nem fekszik a sorozatterhelés a magyar csapatoknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyugati topligákban nem ritka, hogy a csapatok egy hét alatt két-három bajnokit is játszanak. Az időjárás miatt úgy alakult, hogy most a magyar együttesekre is ez a sors várt, hiszen a korábban elhalasztott 20. fordulóból négy meccset a múlt hét közepén rendeztek az NB I-ben. Nyolc csapat már maga mögött tudhatja a pótolt mérkőzést, tehát bő egy hét alatt három bajnokit is játszottak. A Rangadó.hu legújabb összeállítása visszatekint, hogy ez a nyolc együttes milyen eredménnyel zárta a minisorozatot. Talán mindent elmond az összteljesítményről, hogy a maximálisan megszerezhető kilenc pontból a legsikeresebb csapatoknak is csak négyet sikerült begyűjteniük…

Akik 4 pontot gyűjtöttek

A Videoton már Miskolcon, az első húsz percben elrontotta a hosszú hetet, hiszen a Diósgyőr ellen gyorsan kétgólos hátrányba került. A fehérváriak ugyan szépítettek, de pont nélkül tértek haza. Aztán Szombathelyen kiköszörülték a csorbát, és ha szerencsével is, de 1-0-ra legyőzték a már nyolc meccse veretlen Haladást. A győzelem ízével utazhattak a hárommeccses idegenbeli turné utolsó állomására, a listavezető ETO-hoz. A győri találkozó magas színvonalú játékot hozott, de a pontosztozkodásnak a tabellát stabilan vezető győriek örülhettek inkább. A Videotontól a három bajnokin kapott három gól elfogadhatónak mondható, a három rúgott viszont soványka egy bajnokaspiránstól…

A Haladás a sorozatot egy Ferencváros elleni 0-0-s döntetlennel kezdte otthon, a Videoton elleni mérkőzésről már esett szó, és az MTK elleni idegenbeli bravúrral zárta a sort. Mivel három erősebb csapat volt a szombathelyiek ellenfele, a három bajnokin szerzett négy pont talán jónak mondható, az MTK-kapus hathatós közreműködésével szerzett egyetlen Radó-gól viszont már annál kevésbé.

Papíron jóval könnyebb meccsekre volt kilátása, mégis csak négy pontot tudott begyűjteni a Debrecen is. A címvédő egy Kispesten játszott 2-2-vel kezdte a hosszú hetet, hogy aztán a pápai vereség után ráfagyjon a nem létező mosoly Kondás Elemér arcára. A sort egy otthoni, laza 3-0s győzelemmel zárta a Loki az Eger ellen.

Akik 3 pontot gyűjtöttek

Mecseki Hadjárat. Ezzel a fantázianévvel harangozták be a PMFC három hazai bajnoki meccsét. Nos, a hadjáratot visszavonulással kezdték a pécsiek, hiszen előbb a Győr, majd a Kaposvár nyert 2-0-ra a baranyai megyeszékhelyen, és a Pápa ellen is ugyanez volt a végeredmény, igaz fordítva, úgyhogy a hazai rohamot két vereséggel és egy győzelemmel zárták.

Kaposvári részről is csak a pécsi bravúrgyőzelmet tudják kitenni az ablakba, hiszen Újpesten és otthon a Honvéd ellen is alulmaradtak a somogyiak. Jó hír lehet azonban Prukner László számára, hogy úgy tűnik, Waltner Róbert személyében megtalálta a gólfelelősét a csapat, hiszen a 35 éves csatár kétszer is eredményes volt a hosszú hét alatt.

A somogyiakhoz hasonlóan keretesre sikeredett a Pápa szereplése is, hiszen a Kecskemét elleni, és a pécsi 2-0-s vereség közé beékelődött egy hazai bravúr a címvédő DVSC ellen. A legnagyobb problémája a gólszerzéssel van a Zsivóczky Gyula csapatának, hiszen a Debrecennek lőtt egyetlen találat is inkább a vendégvédőknek volt köszönhető…

Valószínűleg átkozódtak azok, akik a Paks mérkőzéseire fogadtak, ugyanis Tomiszlav Szivics együttese megszenvedett a kiesőjelöltek otthonában (Siófok 1-1, Eger 2-2), viszont a Diósgyőrt Tököli Attila góljával legyőzte otthon.

Csak egy rövid fellángolás

A jelek szerint csak fellángolás volt a Paks elleni bátor játéka az Egernek, hiszen a 2-2re végződött mérkőzés után elég simán, 3-0-ra kikapott Debrecenben. Mivel a sorozat elején az MTK-val szemben is 3-0 arányban vesztettek a hevesiek, a három bajnokit csak egy ponttal zárták, és továbbra is kiesőhelyen állnak.

Olvasói sztorik