NB I

Büntetőpárbajban dőlt el

A tizenegyesét értékesítő Honvéd 2-1-re győzött a büntetőt hibázó Kaposvár otthonában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 23. forduló
Kaposvári Rákóczi – Bp. Honvéd 1-2 (1-0)
Kaposvár, 2000 néző. Játékvezető: Berger
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Hegedűs D., Kovács O., Jánvári (Vrucina, 86.) – Pavlovics, Petrazzi (Horváth T., 74.), Oláh L. (Haruna, 79.), Szafarics, Balázs B. – Waltner. Edző: Prukner László
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Tandia, 62.), Lovrics, Ignjatovics, Baráth – Nagy G., Diarra, Hidi (Ivancsics, 33.) – Tchami, Délczeg (Bobál, a szünetben), Lanzafame. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Waltner (14.), illetve Tchami (tizenegyesből 60.), Lanzafame (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Azonos pontszámmal kezdte a forduló nyitómeccsét a két középmezőnybeli csapat.

A 11. percben egy kontrát követően Pavlovics beadását Waltner négy méterről nem tudta a kapuba fejelni, Kemenes Szabolcs hatalmas bravúrral védett. Három perccel később már nem kerülhette el a gólt a kispesti együttes: Oláh Lóránt passzával Pavlovics betört a tizenhatoson belülre, majd az ötös sarkától a hosszú oldalra passzolt, ahonnan Waltner két méterről az üres kapuba passzolt (1-0). A 26. percben Lanzafame lövése Tchami elé került, aki éles szögből, három méterről a kapu mellé lőtt. A folytatásban is akadtak lehetőségek mindkét oldalon, de inkább a Rákóczi dominált.

A második felvonás első említésre érdemes jeleneteként az 53. percben a csereként beállt Bobál Gergely lövését védte lábbal az ötvenedik magyar élvonalbeli meccsét játszó Hajdúch kapus. Az 59. percben két kaposvári védő lebirkózta Lanzafamét a tizenhatoson belül, ezért büntetőt kaptak a fővárosiak, és mivel Tchami nem hibázott, sikerült az egyenlítés a második félidőben aktívabb vendégek számára (1-1). A 67. percben Lanzafame bombázott a kapuba egy szabadrúgást, Hajdúch csak belekapni tudott a labdába, amely a kapufáról vágódott a hálóba.

A 72. percben Waltner került a földre a tizenhatoson belül Tandia szorításában, ezért is tizenegyes járt, de Oláh Lóránt kihagyta! Négy perccel később Okuka közvetlen közelről nem tudott a hálóba fejelni, sőt még a kaput sem találta el. Két perc múlva hasonló helyről lábbal próbálkozhatott, de elrúgta a labdát a kapu előtt keresztbe. A 83. percben Kovács Olivér zuhant rá Baráth Botondra a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem fújt újabb büntetőt a vendégek javára, pedig ez sokkal inkább az lett volna, mint az előzőek… A 93. percben Vrucina szabadrúgása veszélyesen elsuhant a kapufa mellett.

Mindkét csapat folytatja rapszodikus teljesítményét, a hullámzás most éppen a kispestieknek kedvezett.

– Két ellentétes félidőt láthattunk. Az első felvonásban a Kaposvár motiváltabb, jobb játéka dominált, megérdemelten vezetett a tompa Honvéd ellen – értékelte a Rangadó.hu szakértője, Palaczki János, a Pécsi MSC egykori kiváló játékosa, a Kaposvár utánpótlásedzője. – A második félidő első húsz percében a kispestiek akarta érvényesült, egy vitatható tizenegyessel egyenlítettek, ez volt a mérkőzés első fordulópontja. Innentől kezdve nyíltabb lett a játék. Ismét egy rögzített helyzetből rúgott gólt a Honvéd, utána pedig már csak futott az eredmény után a házigazda. Prukner László ennek megfelelően cserélt, játékosainak voltak is lehetőségei a fordításra, de kimaradtak a ziccerek és a büntető is. Reálisabb lett volna a döntetlen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik