NB I

Veszett Farkas garázdálkodott

A Honvéd 2-2-t játszott hazai pályán a Debrecennel.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 22. forduló
Bp. Honvéd FC – Debreceni VSC-TEVA 2-2 (1-2)
Bozsik Stadion, 1000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Honvéd: Kemenes – Zsivanovics, Ignjatovics, Lovrics, Alcibiade – Hidi (Bobál G., 78.), Vécsei, Nagy G. – Lanzafame, Délczeg (Holender, 56.), Tchami (Martínez, 56.). Edző: Marco Rossi
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté II P., Mészáros N., Ferenczi J. (Szécsi M., 66,) – Bódi, Ramos, Korhut, Czvitkovics – Pölöskey P. (Simac, 77.), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Nagy G. (5.), Martínez (tizenegyesből 76.), illetve Pölöskey (34.), Ignjatovics (öngól 44.)
Kiállítva: Nagy Z. (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét csapatban történtek változások a múlt heti vereséget követően. A Honvédnál a sérül Vernes Richárd hiányzott, de Ivancsics Gellért is csak a kispadon kezdett, ahogyan a hosszú eltiltás után visszatérő Tandia is. Nagy Gergő és Lovrics ezúttal kezdett, ahogy debreceni oldalon a Simac helyére bekerülő Máté Péter is. Sidibe a padon, Coulibaly viszont a kezdőben találta magát, és Korhut Mihály is visszatérhetett.

Jó iramban kezdtek a csapatok, és a kispestiek gyorsan, már az ötödik percben megszerezték a vezetést: Lanzafame lőtt kapura 18 méterről, a kellemetlen, pattogós labdát Verpecz István éppen Nagy Gergő elé ütötte, a hazaiak fiatal játékosa pedig hat méterről a hálóba passzolt (1-0). A folytatásban is maradt a lendületes foci, komoly ziccerek nélkül. A 15. percben Nagy Zoltán lövését kellett vetődve védenie Kemenes Szabolcsnak, három perccel később Tchami fejelt arasznyival a debreceni kapu mellé egy szabadrúgás után. A huszadik percben Délczeg Gergely elhúzta a labdát Verpecz mellett, de az irányzék nem volt tökéletes, és az érkező Lanzafame sem tudott már beleérni.

A 24. percben Czvitkovics beadása után Ignjatovics térdéről a kapufa mellé szállt a labda. A menteni igyekvő légiós majdnem öngólt vétett. Ezekben a percekben a DVSC dominált, de kisvártatva visszaköltözött a játék a vendégkapu elé, aztán a 34. percben jött az egyenlítés: Ferenczi János beívelésére Pölöskey Péter érkezett, és lendületből a léc alá fejelt (1-1). A 42. percben Lanzafame tekert a kapufa mellé, a másik oldalon pedig Coulibaly estében eleresztett lövését védte Kemenes.

A szünet előtt megszerezte a vezetést a DVSC: a 44. percben Coulibaly lefutotta a védőit, passzát Bódi Ádám lőtte kapura, Kemenes védett volna, de a menteni igyekvő Ignjatovics beleért, így öngól lett a vége (1-2).

Nem hozott számottevő helyzetet a második félidő eleje. Az 57. percben Czvitkovics éles szögből eleresztett beadásszerű lövése kipattant egy védőről. A 65. percben hasonló helyzetből veszélyeztetett a debreceni középpályás, de Kemenes kiütötte a labdát. A 71. percben Lovrics egy szabadrúgás után hat méterről a kapu mellé fejelt. A 75. percben Lanzafame látványosan feldobta magát a tizenhatoson belül Nagy Zoltán szorításában. A játékvezető általános megdöbbenésre tizenegyest adott a hazaiaknak, és kiállította a debreceni játékost. Nagy hiba volt! A büntetőt Martínez értékesítette (2-2).

A 81. percben Martínez szándékosan kézzel ért a labdához, de a bíró nem szankcionálta, pedig a kispestinek volt már sárga lapja… Az iramra ebben az időszakban sem lehetett panasz, és a végén volt egy elképesztő helyzet is: Lanzafame 16 méterről lőtt, a labda a kapufáról visszapattant Verpeczre, de a kezéről nem a hálóba, hanem az alapvonalon túlra pattant.

Az ötvenedik NB I-es meccsét dirigáló Farkas Ádám játékvezető téves ítéleteivel győzelemtől fosztotta meg a vendégeket.

– Olyan eredmény született, amely igazándiból egyik csapatnak sem jó. Mindkét együttes nyerni akart, ezért jó iramú volt a meccs, a szurkolók jól szórakoztak – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Arany László, a Debrecen és a Ferencváros egykori kiváló játékosa. – A tizenegyes perdöntő volt, sokszor visszanéztem, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy valóban jogos volt-e. A Debrecen eleinte nagyon alárendelt szerepet játszott, a hazaiak rá tudták erőltetni akaratukat az ellenfélre, és jókor rúgták a vezetőgólt. A huszadik perc környékén varázsütésre megváltozott a játék, innentől kezdve a hetvenedik percig a DVSC akarata érvényesült, utána pedig igazságos döntetlen született. Tetszett, hogy hajrában sok fiatal magyar játékos volt a pályán, az kellene, hogy már az elejétől bízzanak bennük, hiszen Szécsi Márk, Bobál Gergely vagy Filip Holender szép jövő előtt álló, jó játékosok.

Olvasói sztorik