NB I

Megműtötték Vernest és Hegedüst

Sikeres operáción van túl a szombati MTK–Honvéd meccs két súlyos sérültje; tavasszal már nem játszhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vernes Richárd és Rafa Wolfe légi párbajt vívott a szombati bajnoki meccs (1-0) utolsó percében, ennek következtében a kispestiek fiatal tehetségének eltört az arcürege oldalsó illetve elülső fala, a szemgödör alsó és oldalsó fala, valamint a járomcsontja is, ezen kívül agyrázkódást szenvedett, a szemhéja felett felszakadt a bőre, ezt több öltéssel kellett összevarrni. A mérkőzés után kórházba vitték, majd átszállították a Szájsebészeti Klinikára, ahol vasárnap délelőtt megoperálták.

– Ricsi túl van az operáción, és szerencsére jó hírekről tudok beszámolni – tájékoztatta a Honvéd honlapját dr. Szilas Ádám, csapatorvos. – A szakembereknek sikerült egy horoggal kiemelniük a behorpadt, benyomódott csontokat, majd a helyükre is tudták rakni őket, így nem kellett lemezeket beültetniük. Az arca még fel van dagadva, az eltört csontdarabok megnyomták az egyik ideget az arcában, ezért még zsibbadást érez. További vizsgálatok várnak rá még ma és holnap is, de van rá esély, hogy hétfőn hazaengedjék. Még nem lehet tudni, mikor kezdheti el az edzéseket, erre majd az operációját elvégző orvos adhat engedélyt, de mint mondtam, addig még több vizsgálat vár rá. A körülményekhez képest jól van, ám további pihenésre van szüksége.

Hegedüs Lajos is túl van a műtéten. Az MTK kapusát éjfél körül operálták meg, mert a szombati mérkőzésen vállizomszakadást szenvedett. Tavasszal várhatóan már nem védhet.

Hegedüs parádésan védett a fővárosi rangadón, és nagy érdemei voltak abban, hogy csapata megszerezte a három pontot. A hajrában éppen Vernessel ütközött, ennek következtében súlyos sérülést szenvedett. A mérkőzés után azonnal kórházba szállították, és Dr. Szilágyi György csapatorvos közbenjárásának köszönhetően még az éjjel megműtötték az Országos Baleseti Intézetben – írja az MTK honlapja.

A kapust kora délután hazaengedték a kórházból. Ami az állapotát illeti: ha nem mozgatja a vállát, nem érez fájdalmat, ám jelen állás szerint szinte semmi esély arra, hogy ebben a szezonban a kapuba álljon. Hegedüs hozzátette: nagyon sok erőt merít ezekben az órákban azokból az üzenetekből, amelyeket a szurkolóktól kap, és sokat jelentett számára, hogy Kanta József csapatkapitány és kapustársa, Federico Groppioni még az este meglátogatta.

Olvasói sztorik