NB I

Jó csere volt!

Az MTK Pölöskei Zsolt góljával 1-0-ra nyert a Honvéd ellen az OTP Bank Liga 21. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 21. forduló
MTK – Bp. Honvéd 1-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1500 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
MTK: Hegedüs L. – Wolfe, Vukmir, Poór, Hidvégi – Vass P. (Pölöskei Zs., a szünetben), Zsidai, Kanta J. (Balajti, 85.), Vadnai, Ladányi (Bese, 29.) – Tischler. Edző: Garami József
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Alcibiade, Zsivanovics – Hidi, Johnson (Holender, 76.), Ivancsics (Vernes, 64.) – Vécsei (Diarra, 57.), Délczeg, Lanzafame. Edző: Marco Rossi
Gólszerző: Pölöskei Zs. (48.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak közül Csiki Norbert, Pál András és Nikházi Márk, kispesti oldalról pedig Ivan Lovrics, Baráth Botond és Souleymane Tandia hiányzott. Az MTK-nál Balajti Ádám most sem került be a kezdőbe, a vendégek keretével kapcsolatban pedig érdekesség, hogy mindössze hat magyar játékos kapott helyet benne. A kezdőcsapatban és a kispadon összesen!

Az időjárás viszontagságai miatt játékra alkalmatlanná vált pályán izgalmas, pörgős kezdést produkáltak a csapatok, a Honvédnak négy percen belül két helyzete is volt. Lanzafame két lehetősége után is a kispestiek voltak aktívabbak előrefelé, de a huszadik perc környékén az MTK is összekapta magát, és ellátogatott néhányszor ellenfele kapuja elé, de ezek meglehetősen vérszegény próbálkozások voltak. A 28. percben Tischler Patrikot egy szabadrúgás után őrizetlenül hagyták, hat méterről fejelhetett, de nagyon elrontotta…

A 32. percben Ignjatovics bombázott egy szöglet után, de a labda a kapu közepébe tartott, úgyhogy Hegedüs Lajos reflexmozdulattal védeni tudott. A 41. percben Ivancsics Gellért tesztelte a hazaiak kapusát, aki ezúttal is magabiztos volt. Az első felvonásban nem született gól, és az iram sem volt magas.

A második félidő elején az MTK megszerezte a vezetést: a 48. percben Bese Barnabás passzolt Vadnai Dánielnek, a vendégvédők nem avatkoztak közbe, a visszagurításra Pölöskei Zsolt érkezett, és 17 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). Gyorsan jöhetett volna az egyenlítés: az 52. percben Lanzafame szerzett labdát, a passzát Ivancsics lőtte kapura az ötös jobb oldaláról, de Wolfe bevetődve blokkolt, a kipattanóra Vécsei Bálint érkezett, hat méterről bombázott, de Hegedüs kapus, és a becsúszó Vadnai együttes erővel hárított. A szögletet Ivancsics a kapufára lőtte.

A folytatásban is inkább a Honvéd próbálkozott, a 65. percben Délczeg lőtt az ötös vonaláról, de Hegedüs ezt is védte. A 76. percben Kanta József tökéletes íveléssel ugratta ki Vadnait, aki már csak Kemenes kapussal állt szembe, de a játékvezető tévesen lest ítélt! A 82. percben Tischler dönthette volna el a meccset, de nyolc méterről nem találta el a kaput. A 88. percben Vernes Richárd nekiszaladt a hazaiak hálóőrének, így az utolsó két perc Hegedüs ápolásával telt, aki ezután is a kapuban maradt, hiszen már nem volt cserelehetőségük, de a bal kezét nem tudta felemelni. Ráadásul ezt követően Wolfe és Vernes összefejelt, ezért ismét ápolni kellett. Kettejük közül a kispestiek fiatal játékosa súlyosan megsérült, eltört az arccsontja, mentőautóval kellett kórházba szállítani.

A játékvezető a 98. percben fújta le a meccset, amelyet az MTK jobb helyzetkihasználása miatt nyert meg. A vendégeknek több lehetőségük és tízzel több szögletük volt, de egyiket sem tudták gólra váltani.

– Végre újra mérkőzés volt! Az elején a Honvéd nagyon ráerőltette akaratát az MTK-ra. Az első tíz-tizenöt percben a hazaiak nem is tudtak kijönni a saját térfelükről, az előkészítő-játékukat annyira presszió alatt tartották a kispestiek, akik azonban gólhelyzet nélkül domináltak – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, a Ferencváros, a Zalaegerszeg és a Honvéd egykori edzője. – Negyedóra után szabadultak ki a szorításból a házigazdák, de akkor sem tudták a szokásos, rövidpasszos játékukat játszani, mert nagyon megközelítették őket a vendégek, ezért hosszú passzokra kényszerültek, ez pedig nem az ő játékuk. Tischler Patrik magasságát nem tudták érvényesíteni, mert a Honvéd két belsővédője átlagon felüli magasságú, és átlagon felül jól fejel. Érződött a Honvéd fizikai fölénye, ekkor a csapat a mérkőzés esélyesének tűnt. Harcos mezőnyjáték folyt az egész első félidőben, az egyik oldalon Kanta József, a másikon Ivancsics Gellért keresése volt jellemző. Lanzafame balról indult, Délczeg középről, a jobboldalt pedig meghagyták a felfutó Ikenne-Kingnek, aki azonban nagyon mélyről indult, és nem is nagyon ért oda a támadások vonalába.

A mérkőzést a helyszínen megtekintő szakértőnk hangsúlyozta: a második félidő némileg statikusra sikeredett, mert mindkét csapat visszavett a mozgékonyságából.

– Pölöskei Zsolt becserélése nagyon bejött, hiszen gólt lőtt, bár a játék képe nem nagyon változott. A Honvéd labdaközelítő játéka ekkor már nem igazán működött, az MTK többet tudott labdát birtokolni – folytatta Vass László, az RTK-Vasló edzője. – A kispestiek egyre feszültebben játszottak, a támadójátékuk esetlegesnek, szétesőnek tűnt. Rendszertelenül helyezkedtek, sokszor voltak egy helyen a második félidő második felében. Egyre jobban kirajzolódott a hátsó emberek technikai képzetlensége, mivel sok labdát elszórtak, pontatlanok voltak. A hazaiak talán azzal nyertek, hogy gólt tudtak rúgni. Közepes színvonalú és iramú meccset láthattunk, sok technikai hibával. Egészen biztos, hogy tudnak ennél jobban is játszani ezek a csapatok.

Olvasói sztorik