NB I

Őket nem érdekelte a hó!

A nagy havazás miatti bajnoki szünetben az MTK edzőmérkőzést játszott, és 2-0-ra nyert a Vasas otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Vasas FC – MTK 0-2 (0-0)
Fáy utca, műfű, 100 néző. Játékvezető: Zimonyi
Vasas: Halasi – Cseke B, Nikolov, Mehmedagics (Popovics), Kovács D. (Hohmann) – Szilágyi, Venczel, Ferkó, Deyvison – Pisanjuk, Bobo. Edző: Dirk Berger
MTK: Hegedűs (Groppioni) – Wolfe (Nagy T.), Kelemen, Vukmir, Hidvégi (Poór) – Zsidai, Pölöskei Zs., Vadnai – Vass P., Tischler (Balajti), Ladányi (Bese). Edző: Garami József
Gólszerzők: Balajti, Kelemen

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Az MLSZ döntése értelmében elmaradt a teljes forduló az első- és a másodosztályban egyaránt. A Vasas játékosai jó formában voltak, önbizalommal telve várták a Ferencváros II elleni összecsapást, így nem örültek a halasztásnak. Öröm az ürömben, hogy azonnal sikerült megszervezni az MTK elleni barátságos mérkőzést – írja a klub honlapja.

Bár papíron osztálykülönbség van a két együttes között, a mérkőzés elején ez nem érződött. Magabiztosabban járatták a labdát az angyalföldiek, és helyzetbe is könnyebben kerültek. Az első negyedórában a labdabirtoklás mellett Szilágyi két lövését és Pisanjuk fejesét lehetett feljegyezni. A másik oldalon Vass Patrik volt a legveszélyesebb, jobboldali beindulásait csak nehezen tudták hatástalanítani a hazai védők. Ha pedig ez nem sikerült, akkor Halasi kapus védett bravúrral. Az is szembetűnő volt, hogy az MTK támadásai inkább Cseke oldalán futottak végig, de mindig hiba csúszott az utolsó passzokba.

A Vasas többször is eljutott ellenfele kapujáig: a 23. percben Bobo lőtt kecsegtető helyzetből, középről, de nem találta el a kaput. Kicsivel később, Nikolov beívelése után Venczel közeli fejesében nem volt elég erő, így Hegedűs könnyedén védett. A félidőt Pisanjuk baloldali kiugrása zárta, de nem csavart elég pontosan a hosszú sarok irányába.

A második félidő úgy kezdődött, ahogyan az első zajlott. Teljesen egyenrangú partnere volt az MTK-nak a másodosztályú Vasas, de az utolsó passzok nem jöttek be, s ha eljutottak helyzetig – például Pisanjuk vagy Deyvison –, nem voltak elég határozottak, veszélyesek. Nem úgy a másik oldalon Kelemen, aki egy kisszögletet követő kombináció után a hosszú oldalra átívelt labdából, három védő között bólintott Halasi kapujába (0-1).

Nem lehet állítani, hogy a gól megzavarta volna az angyalföldieket, mert továbbra is próbáltak nyomást gyakorolni az MTK-ra, de ebben az időszakban kicsit erőtlenek voltak, csak egy-két szórványos helyzetecskét tudtak kialakítani, de az igazán nagy veszélyt az ellenfél kontrái jelentették. A Vasas legnagyobb helyzete Deyvison előtt adódott, aki Bobo kiugratásából egyedül vezette a labdát a kapura, ám lövésébe Hegedűs ujjheggyel beleért, s az erőt vesztett labda a felső lécről pattant szögletre. Hét perccel a lefújás előtt egy kimaradt hazai lehetőség után, a meglóduló kontra végén a csereként beálló Balajti lövés jelentett a második gólt (0-2).

Játékban nem maradt el az MTK mögött a Vasas, amely esetenként látványosabban, ötletesebben játszott, de bizonyosodott, hogy az első osztályú csapat határozottsága és hatékonysága még hiányzik a Vasasból. Nem elég a szép játék, az eredményesség hiányzik a magasabb szinthez.

– Örülök, hogy tudtunk játszani a Vasassal, a pályát letakarították, így jó körülmények között futballozhattuk – mondta a klub honlapján Garami József, az MTK edzője. – A játékkal és az irammal nem voltam elégedett, de a mérkőzés fontos volt, mert a bajnokságnak van egy megszokott ritmusa, amiből nem lett volna jó hosszú időre kiszakadni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik