NB I

Elhalasztották az egész fordulót!

A szövetség a havazás miatt lefújta a teljes hétvégi fociprogramot.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága péntek délben úgy döntött, hogy az egész országra jellemző kritikus időjárási viszonyok miatt elhalasztja az OTP Bank Liga 20. fordulójának minden mérkőzését. Az új időpontokat később jelölik ki.

Hasonló döntést hoztak az NB II 18. fordulójának találkozóival kapcsolatban is.

A jövő héten a válogatott pénteki, Románia elleni világbajnoki selejtezője miatt nem lesz forduló az élvonalban.

Korábban írtuk:

Csütörtök délután óta térdig érő hótakaró, járhatatlan utak és tömegbalesetek jellemzik az országot, annak is leginkább a nyugati felét. A rendkívüli időjárási körülmények miatt az országban katasztrófahelyzet alakult ki, emiatt a belügyminiszter péntek délelőtt riadót rendelt el. A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtöki közleménye szerint az OTP Bank Liga és az NB II hétvégi meccseinek megrendezéséről vagy halasztásáról a szombati mérkőzések esetében szombaton reggel 9 óráig, a vasárnapi meccsek esetében pedig vasárnap reggel 8 óráig hoznak döntést. Igen ám, de a helyzet fokozódott, ezért az MLSZ péntek délelőtt már arról tájékoztatta a klubokat, hogy hamarosan döntést hoznak, szükség van-e a teljes halasztásra?!

A Rangadó.hu úgy értesült, mivel az időjárási helyzet és az útviszonyok nem javulnak, nem elképzelhetetlen, hogy az MLSZ központilag lefújja, vagyis elhalasztja a hétvégi fordulót az első- és a másodosztályban.

Megkeresésünkre Dinnyés Márton, a szövetség kommunikációs munkatársa elmondta, az illetékesek csütörtök este úgy döntöttek, hogy központilag még nem rendelik el a halasztást, hiszen vasárnapra már napsütést ígérnek a meteorológiai előrejelzések. Hozzátette: vizsgálják a helyzetet, és ha lesz döntés a központi halasztásról, akkor az pénteken kora délután megszülethet!

Úgy tűnt, a DVSC nekivág…

A DVSC-TEVA szombaton este a Lombard Pápa otthonában szerepelne, de egyelőre kérdéses, hogy a pálya alkalmas lesz-e játékra, ugyanis az a térség az egyik legkritikusabb az időjárás szempontjából. A debreceni csapat pénteken indulna, és mint Frida Ferenc technikai vezető a klub honlapján reggel háromnegyed 10-kor elmondta, jelen állás szerint a terv nem változik. A küldöttség körülbelül 12.30-kor vágna neki az útnak, addig azonban még sok minden változhat. A klub várja az MLSZ álláspontját, illetve a dunántúli helyzetjelentést.

Immár erősen kérdéses…

Délelőtt 11 óra után 10 perccel a DVSC honlapja immár úgy fogalmazott: erősen kérdéses, hogy a Loki el tud-e indulni Pápára.

A DVSC-TEVA délelőtt edzett volna, ám a csapat egyelőre vár. Erősen kérdéses ugyanis, hogy el tud-e indulni a Pápára. Bár a hazaiak folyamatosan takarítják a pályát, ám az utazás nagyobb gondot okozna, mivel abban a térségben sok helyen járhatatlanok az utak.

Mint megtudtuk, az MLSZ dönt arról, hogy el kell-e indulnia együttesünknek. A szövetségtől dél körül ígérték a választ.

Nem fogad látogatókat a Pápa

– Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy legyen mérkőzés. Próbáljuk a pályát és a lelátókat alkalmassá tenni, de a város egyelőre vesztegzár alatt van, tehát se ki, se be nem lehet jönni-menni. Szeretnénk, ha lenne meccs. Kérdés, hogy az ellenfelünk el tud-e utazni – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Árki Gábor, a Lombard Pápa klubmenedzsere.

ETO: nagy utazás?

A listavezető Győri ETO-nak szombaton lenne jelenése a KTE otthonában. Ha az alföldi város stadionja alkalmas is lenne a játékra, erősen kérdéses, hogy a kisalföldiek busza el tudna-e jutni Kecskemétre… A nyugati útviszonyokról legyen elég annyi, hogy a szombathelyi Illés Akadémia hét korosztályos válogatott játékosa, illetve két edzője is az autópályán, egy kisbuszban éjszakázott!

Ezt erősíti, hogy a Győri ETO-nak valamennyi utánpótlás-mérkőzése elmarad. A fiatalok nem indulnak el Pécsre, illetve Békéscsabára, és az ajkai, valamint az egri csapatot sem fogadják.

Kecskemét: havas a pálya

– Egész csütörtökön szakadt az eső, estére pedig a hóesés is ideért Kecskemétre. Egész éjjel esett, úgyhogy elég nagy hó van. Jelen pillanatban fel van ázva a pálya, azon van még pluszba egy hóréteg, még munkagéppel is nehéz rámenni. Szombaton reggel kilencig kell eldönteni, de jelenleg nem úgy tűnik, hogy ezen a pályán mérkőzést tudnának játszani – tájékoztatott Nyitray András.

A kisalföldiekhez hasonlóan egyébként a kecskemétiek is lefújták az összes hétvégi korosztályos mérkőzésüket.

Haladás–Videoton: a pálya alkalmas, a vendégeken múlik

Szombathelyen a pálya alkalmas arra, hogy szombaton bajnoki mérkőzést játszanak rajta, a Videoton csapatán múlik, hogy el tudnak-e utazni – tudtuk meg Vörös Csaba, technikai vezetőtől.

A Videoton együttese már péntek délután szeretne elindulni Szombathelyre, de egyelőre még Székesfehérváron sem tudják, hogy útra tudnak-e kelni – tájékoztatott Szabó Gergő, sajtófőnök.

Siófok–Diósgyőr: várják az enyhülést

A siófoki pálya jelenleg csupa jég és hó, tehát alkalmatlan a játékra. Ha ma rendeznék a találkozót, akkor biztosan elmaradna. Szombatra már jobb időt jósolnak, ha valóban enyhülni fog az időjárás, akkor biztosan lesz mérkőzés – mondta Hamál Dávid technikai vezető.

Másodosztály

Az NB II-ben sem jobb a helyzet, sőt… A Ferencváros II – Vasas FC mérkőzés a Fradi honlapja szerint valószínűleg elmarad, és úgy néz ki, hogy a Veszprém–Gyirmót meccset sem tudják megrendezni.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik