NB I

Visszafogott iram, semmi izgalom

Az MTK 2-0-ra győzött a Lombard Pápa ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 19. forduló
MTK – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 800 néző. Játékvezető: Berger
MTK: Hegedüs L. – Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Zsidai, Kanta J., Vadnai (Pölöskei Zs., a szünetben) – Vass P. (Bese, a szünetben), Tischler (Balajti, 81.), Ladányi. Edző: Garami József
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Dlusztus, Orozco, Présinger – Quintero, Tóth B. (Maróti, 63.), Tajthy (Szabó O., 58.) – Arszics (Griffiths, 70.), Marics, Lagator. Edző: Zsivóczky Gyula
Gólszerzők: Wolfe (52.), Hidvégi (83.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Pápa kezdte jobban a mérkőzést, a 17. percben Tischler Patrik kényszerítőzött Kanta Józseffel, majd a visszakapott labdával a kapu felé iramodott, az ötös csücskétől lőtt, de a labda a keresztlécről pattant vissza a mezőnybe. A folytatásban kiegyenlített lett a játék, a gólhoz továbbra is az MTK járt közelebb. A folytatásban a fővárosiak korán vezetést szereztek, az 52. percben Kanta szöglete után Wolfe fejelt nyolc méterről a léc alá. Ezt követően eseménytelenné vált a találkozó, majd a hajrában az MTK egy újabb góllal végleg eldöntötte a meccset: a 83. percben egy hazai kontra során Ladányi Tibor passzolt a remek ütemben az egyedül kilépő Hidvégi Sándorhoz, aki a tizenhatosig vezette a labdát, majd ballal lőtt. A labda megpattant a kapujából kilépő Szűcs Lajos lábán, de így is a hálóban landolt (2-0).

– Az MTK a megszokott alapfelállást választotta, de ez nem is hat az újdonság erejével, hiszen évek óta ebben a hadrendben játszik. Személycserék persze vannak, most is voltak: Vass Patrik kezdett – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Vass László, a Honvéd, a Ferencváros, a Siófok és a Zalaegerszeg korábbi edzője. – A hazaiak gyengébben indították a meccset, a Pápa szervezettsége, és pontos rövidpasszos játéka érvényesült az első félidő elején. Ez eredményezett is két lehetőséget, amelyek azonban kimaradtak. A Lombard négy-négy-egy-egyes alapfelállást választott. Az egy csatár mögötti egy játékos, Tino Lagator is besegített védekezésben. Mélyebben helyezkedett, nem Mariccsal egy vonalban. A kezdeményező Zsidai, Vadnai kettőst akarták így megzavarni, de ez a huszadik perctől nem nagyon sikerült, mert a két fiatal be tudott segíteni a labdakihozatalba és a támadásépítésbe.

Az MTK-ra nem jellemző módon kétszer is hosszú passzal, indítással kerültek helyzetbe, de ezek is kimaradtak. Ebben az időszakban immár a saját játékukat produkálták a hazaiak.

– Kantára Józsefre épültek a helyzetek, de a pápaiak nem foglalkoztak vele, különleges felügyeletét nem vettem észre – mondta az RTK-Vasló edzője, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót. – A huszadik perctől az MTK dominált, erőssége volt Wolfe jobboldali ráfutása, és Vass Patrik befelé elmozgását is jól használták ki. Tudatos elemekből tevődött össze a fővárosiak támadásépítése. A baloldal Ladányi nem nagyon nyitotta ki a területet a mögötte lévő Hidvéginek. Egy szöglet után Wolfe jól használta ki a magasságát, gólt fejelt, Szűcs kapus pedig beragadt.

A második félidő elején a Pápa rendezte sorait, és egy ideig ismét egyenrangú játszótársa volt a házigazdának.

– A cserék nem jelentettek pluszt a Lombardnak. Tóth Bencének voltak jó indításai, és nem tudom, hogy az átlövéses, szabadrúgásos helyzetek végrehajtására vannak-e még olyan emberek a csapatban, mint ő. Maróti Béla gyenge teljesítményt nyújtott, ezt a cserét nem értettem – elemezte a látottakat Vass László. – A második félidő közepétől ismét az MTK uralta a meccset, dominált, és végül megérdemelten nyert. A második gólnál volt egy helyezkedési hiba, ezt tudták kihasználni a hazaiak. Összességében nem volt extrairamú mérkőzés, ennél nagyobb iramú találkozót kellett volna játszaniuk, ha a vendégcsapat többre kényszeríti a hazaiak. A hazaiak technikai fölénye és labdabiztonsága jobban kiütközött.

Olvasói sztorik