NB I

Jót tett az önbecsülésüknek

Tóth Bence sajnálja, hogy nem nyert értelmet a Ferencváros elleni Ligakupa-győzelmük.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Szerda este hiába győzte le hosszabbítás után 4-2-re a Pápa a csapata a Ferencvárost a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján, idegenben lőtt több góllal a fővárosiak jutottak tovább. A két gárda az elmúlt két hétben harmadszor találkozott egymással, előbb az odavágón nyertek 3-1-re a zöld-fehérek, majd az elmúlt hétvégén, Pápán is 3-0 győzedelmeskedtek, bajnoki meccsen. Mindhárom találkozón ott volt a pályán pápai színekben az a Tóth Bence, aki korábban pont a Ferencváros együttesét erősítette. A 23 éves középpályás a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, a három meccsből legalább egyszer mindenképpen nyerni akartak, azonban sajnálja, hogy a szerdai sikerük a kiesés miatt értelmét vesztette.

– Tudtuk, hogy háromszor játszunk egymás után a Fradival, és úgy voltunk vele, hogy egyszer azért biztosan megverjük őket, legalábbis bíztunk benne – magyarázta Tóth Bence. – Sajnos pont olyan győzelem lett, aminek sok értelme nem volt, igazából csak a saját önbecsülésünknek tett jót. Úgy gondolom, hogy elég tartalékosak voltunk, de akik eddig kevesebbet játszottak és most lehetőséget kaptak, azok maximálisan éltek vele, és sikerült bizonyítaniuk. A mesternek biztosan fejtörést fog okozni, hogy a jövőben hogyan rakja össze a csapatot. Jó meccset tudtunk játszani egy nem annyira tartalékos Ferencváros ellen, és talán érezték a félidőben, hogy akár baj is lehet, ezért be is hozták Bödét és Jennert. Ez a találkozó felénk egy nagy visszaigazolás. Játékban jóval agresszívabbak voltunk, mint a hétvégén, illetve hátul nem követtük el azokat a gyermeteg hibákat, mint a vasárnapi összecsapáson.

– Hajszálon múlott a továbbjutás, mi lehet az a plusz, ami hiányzott a végén?
– Egy igazi kupameccset játszottunk, talán a koncentráció hiányzott a végén. Úgy gondolom, hogy kicsit több odafigyeléssel és nagyobb hittel meg lehetett volna a továbbjutás. Úgy érzem, hogy a három-egyes első mérkőzés után azért nagy dolog, hogy négy gólt rúgtunk a Fradinak, és megvertük őket idehaza. A hétvégi három-nullás vereség pedig nem volt annyira sima. Aki látta a találkozót, az tudhatja, hogy három góllal nem voltak jobbak nálunk. Véleményem szerint a játékkal vasárnap sem volt probléma.

– Hétvégén az MTK-hoz látogatnak, mit vár a találkozótól?
– Nagyon szeretnénk pontot, pontokat elhozni a Hungária körútról. Ami bennünk van, azt meg fogjuk mutatni. Bennünk van a munka, kondicionálisan nagyon jók vagyunk, a Fradi ellen sem volt problémánk ezzel. Szervezetten kell futballoznunk, és csapatként kell funkcionálnunk, akkor nyerhetünk az MTK ellen. Remélhetőleg meglepetést tudunk okozni idegenben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik