NB I

Fradi-továbbjutás, hosszabbításban

A Lombard Pápa 4-2-re nyert a Ferencváros ellen a Ligakupa-negyeddöntő visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, negyeddöntő, visszavágó
Lombard Pápa Termál FC – Ferencvárosi TC 4-2 (1-0)
Pápa. Játékvezető: Radványi
Pápa: Markek – Nagy S., Tóth G., Orozco, Németh M. – Quintero (Jasaverics, 67.), Tóth B. (Tajthy, 75.), Arszics, Szabó O. – Lagator, Beliczky (Griffiths, 63.). Edző: Zsivóczky Gyula
FTC: Jova – Batik, Besics, Júnior Fell, Sváb – Gyömbér, Józsi (Csukics, 78.) – Hakola (Jenner, a szünetben), Aborah, Martinus – Perics (Böde, a szünetben). Edző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Arszics (30.), Szabó O. (64., 118.), Orozco (88.), illetve Böde (53.), Csukics (94.)
Kiállítva: Besic (117.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Ligakupa-negyeddöntő első meccse (3-1), valamint a bajnoki találkozó (3-0) után újra a Pápa ellen játszott a Ferencváros. A visszavágót mindkét csapat erős összeállításban kezdte.

Az első percekben nem alakult ki nagyobb helyzet, mindössze Arszics távoli, veszélytelen lövését lehetett feljegyezni. A 16. percben Hakola csapott be három-négy védőt a cseleivel, de veszélyes helyzet ebből sem alakult ki. Négy perccel később Hakola szabadrúgása suhant el középen több Fradi-játékos előtt is, majd Aborah lőtt másfél méterrel a kapu fölé egy lecsorgó labdát, 18 méterről. A harmincadik percben Arszics tört be a tizenhatoson belülre, egy pillanatig úgy tűnt, hogy elveszíti a labdát, de Jova Leventéről kipattant a lövése, és visszakerült hozzá, ő pedig az ötös sarkáról a kapuba lőtt (1-0).

A 34. percben Lagator szánta el magát lövésre a kaputól 22 méterre, kísérlete a felső lécen csattant. Egy perccel később ferencvárosi szöglet után Perics a hosszú oldal felé továbbította a labdát, de az ötösnél érkező Gyömbér Gábor kiszorított helyzetben a kapu mellé fejelt. A 36. percben Martinus lőtt szabadrúgásból, 24 méterről a felső sarok mellé. A 41. percben a Fradi végezhetett el szabadrúgást a hazai kapu előtt, de a pápaiak hamar megszerezték a labdát, és egy ellentámadás végén pillanatok alatt helyzetbe hozták Arszicsot, aki ziccerben Jova kapuja mellé emelt.

A szünet után Böde Dániel indította Martinust, aki ziccerben, egy védő szorításában a kapu mellé lőtt. Az 53. percben Sváb Dániel tört be a tizenhatoson belülre, majd két védőt is megbolondított, végül Bödét hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a támadónak már csak a kapu közepébe kellett passzolnia (1-1). A hatvanadik percben Tóth Bence lőtt 21 méterről a bal felső sarok mellé. Négy perc elteltével Szabó Ottó csapott le a labdára a tizenhatoson belül, majd senkitől sem zavartatva kapásból Jova kapujába lőtt (2-1). A 68. percben az egyik hazai védő kezét a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

A rendes játékidő utolsó negyedóráját Böde két lövése és Markek két védése vezette be. Egy nagy kavarodást követően Csukics lőtt kapásból, nem sokkal a kapufa mellé. A 88. percben Lagator lőtt távolról, életerős kísérlete a kapufán csattant, a kipattanót az egyedül érkező Orozco a kapuba fejelte (3-1). A 91. percben hatalmas lehetőség adódott a Fradi előtt: Csukics keresztlabdáját Aborah vette le, lövése a felső kapufát érintve hagyta el a játékteret. Nem sokkal később Gyömbér lőtt 18 méterről a kapu fölé. Összesítésben 4-4 volt az állás, tehát jöhetett a hosszabbítás.

A 92. percben egy remek beadást Böde fejelt középre, a léc alá, de Markek szögletre mentett. Két perccel később Martinus lódult meg a jobb oldalon, középre lőtt, ahol Csukics érkezett, és a hálóba lőtt (3-2). A gólt követően Zsivóczky Gyulát, a Lombard edzőjét elküldték a kispadtól. A 105. percben Böde fejelt a bal kapufa irányába, Markek bravúrral szögletre mentett. A 109. percben Jenner végzett el szabadrúgást a kaputól 32 méterre. Labdája a léc alá csapódott, de Markek ismét védeni tudott. A 117. percben egy szabálytalanságot követően Besics megkapta második sárga lapját, így kiállították. A 118. percben Szabó Ottó szabadrúgásból volt eredményes, ezzel kialakította a 4-2-es végeredményt. Összesítésben a csapatok egyaránt öt gólt értek el a párharc során, de idegenben az FTC többször volt eredményes, így bejutott a Ligakupa elődöntőjébe.

Olvasói sztorik