NB I

Muhammad Ali-stílusban nyert a Fradi

A Ferencváros 3-0-ra győzött Pápán; Jenner két gólpasszt adott és egy gólt lőtt.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 18. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Ferencvárosi TC 0-3 (0-2)
Pápa, 5000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Dlusztus, Présinger – Quintero (Szolga, 72.), Tajthy, Tóth B., Griffiths (Lagator, a szünetben) – Arszics (Beliczky, 64.), Marics. Edző: Zsivóczky Gyula
FTC: Jova – Gyömbér, Besics, Júnior Fell, Sváb – Aborah (Hakola, 68.), Csukics, Józsi – Jenner (Csilus, 90.), Böde, Martinus (Orosz M., 79.). Edző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Jenner (17.), Aborah (23.), Böde (84.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Mindkét oldalon több újonc is helyet kapott a kezdőcsapatban: a pápaiaknál Tajthy és Griffiths, a Fradiban pedig Júnior Fell, Aborah és Martinus is ott volt a pályán.

A várakozásokkal ellentétben a Lombard lépett fel támadólag az első negyedórában, a hazaiak egyértelműen irányították a játékot, lendületes akciókat vezettek, és a hatodik percben a vezetést is megszerezhették volna: Tóth Bence ívelte középre a labdát, érkezett az ötös környékén Arszics, aki kapura fejelt, de Jova Levente bravúrja megmentette a Fradit a góltól. A kipattanóra Marics csapott le, de már kisodródott. A másik oldalon Szűcs Lajosnak is volt dolga, de a valódi helyzeteket a bakonyiak dolgozták ki.

Igen ám, de az első gólt a Ferencváros lőtte: a 17. percben Böde Dániel kapott remek indítást, Nagy Sándor azonban bravúrral mentett előle, de éppen Jenner elé került a labda, aki 17 méterről látványosan a bal felső sarokba lőtt (0-1). A fővárosiak gólja a játék képe alapján nem volt benne a pakliban, de amint megszületett, máris változott a meccs képe, hiszen a Fradi átvette a kezdeményezést, és 23. percben megduplázta az előnyét: baloldali beadás után Martinus fejelte vissza a labdát az érkező Aborah elé, aki 12 méterről Szűcs Lajos mellett a kapuba lőtt (0-2).

Kétszer lőttek kapura a vendégek és mindkettőből gól született, de mindez nem vette el a pápaiak kedvét, ezért a folytatásban is izgalmas volt a játék. Nagy volt az iram, és helyzetekben sem szűkölködött a találkozó. A 41. percben Böde nyargalt a jobb oldalon, szabálytalanul sem tudták szerelni. Hajszálpontosan középre ívelt, ahol érkezett Jenner, de elvétette a labdát, pedig teljesen egyedül állt, 10 méterre a kaputól. Nem szabadult fel a hazai kapu, mert ott termett Sváb Dániel, aki viszont ügyetlenül találta el a labdát, hogy Szűcs könnyedén felszedte.

A második félidőben sem változott a játék képes, maradt a lendületes, élvezetes, gólra törő futball. Az 57. percben Marics remek passzával Lagator lépett ki, de amilyen ígéretes volt a helyzet, olyan gyengére sikeredett a befejezés. Egy perccel később Böde csúsztatta meg fejjel a labdát a Ferencváros szöglete után, de Gyömbér egy méterről nem tudta értékesíteni a ziccert. A hajrában némileg csökkent a színvonal, de továbbra is sok volt a szabálytalanság. A csalódott hazai nézők közül néhányan elindultak hazafelé, tíz perccel a lefújás előtt. Ők nem láthatták a harmadik Fradi-gólt: a 84. percben Jenner beadását Böde zavartalanul fejelhette a hálóba, és nem is hibázott (0-3).

A végén Ricardo Moniz lecserélte a meccs hősét, a holland Julian Jennert – aki két gólpasszal és egy góllal segítette a Fradit –, és beküldte a 17 éves újoncot, Csilus Tamást. A vezetőedző nyugodtan megtehette mindezt, hiszen csapata az első negyedórát kivéve magabiztosan és eredményesen játszott. Az Újpest 0-6-tal, a Ferencváros viszont 3-0-lal hangolt a derbire… Nagyon nem mindegy!

– Úgy nézett ki az egész mérkőzés, mint annak idején Muhammad Ali bokszmeccsei! Amikor leengedte a kezét és táncolt, az ellenfél úgy érezte, hogy minden rendben, aztán durr, kapott egy-két nagy pofont! A Pápa is bátran, támadófelfogásban kezdett, de amint a Fradi megérezte, hogy itt még baj is lehet, durr, két góllal eldöntötte a mérkőzést. A második félidőben ugyanez volt a forgatókönyv, bár akkor már nem voltak annyira dinamikusan a csapatok, tompább lett a meccs. A Lombard koncentráltan, lendületesen játszott, irányított, főleg a bal oldala volt agilis, de a hajrában az FTC bevitte a KO-ütést – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor, a Honvéd, a Nyíregyháza és a Diósgyőr egykori edzője.

Az MLSZ Grassroots-menedzsere hangsúlyozta: érdekes, mozgalmas, élvezetes mérkőzés volt, ezért szerencsére nem kell arról beszélni, hogy a tavaszi idény elején járunk.

– Bátran játszott a Ferencváros, és nem is kellett mindent kiadnia a győzelemhez. A csapat a tradicionális holland felállást, a négy-három-hármat alkalmazza, ehhez igazolták a játékosokat – folytatta Őze Tibor. – A legújabbak vegyes benyomást tettek rám. Látszik, hogy Moniz felkészült edző, és viszonylag keveset téved, Jenner például napjainkban a legjobb légiós Magyarországon! A Fradi dobogóesélyes, és nem csak a jelenlegi pontszáma miatt, hanem azért, mert már az első tavaszi fordulóban egységes, kialakult játékrendszert látok nála. A pápaiak becsülettel próbálkoztak, mindent megtettek a sikerért, amíg Arszics és Marics bírta erővel. A hitük sem hiányzott, de látszott, hogy ezúttal nem nyerhetnek. Értékes játékosállománnyal rendelkeznek, de még nem dőlhetnek hátra, annak ellenére, hogy a mezőnyben szépen játszottak, mert a védekezésük sebezhető. Az új igazolásokon még nem látom, hogy tudnának segíteni a csapaton.

Olvasói sztorik