NB I

Az átlátható viszonyokért

Rangadó előtt: a Fradi és az Újpest közös célja, hogy megtisztítsák a magyar labdarúgást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rendhagyó sajtónyilatkozatot adott ki a jövő hétvégi derbi előtt a két ősi rivális klub. Elszántságukat a két elnök kézfogása is erősíti.

„A Ferencvárosi TC és az Újpest FC a magyar labdarúgás tradicionális, legnagyobb múltra visszatekintő párharcára készül 2013. március 10-én. Mindkét egyesület és szurkolóik is nagy várakozással tekintenek az összecsapás elé. Jól jelzi ezt, hogy két héttel a meccs előtt elfogyott a derbi összes belépőjegye a hazai szektorokba és a Megyeri úton is felfokozott érdeklődés mellett nyitott ki az elővételi pénztár.

A zöld és a lila színek rivalizálása évtizedes múltra tekint vissza, egymás ellenfelei vagyunk a sportpályákon és a lelátókon egyaránt. Hagyományaink megkövetelik, hogy sportolóink a lehető legnagyobb elszántsággal fussanak ki a pályára, de vannak olyan célok, amelyekért kötelességünk együtt küzdeni.

Sajnos mindkét klub évszázados múltjában voltak nehéz időszakok, amikor a felelőtlenség, az átgondolatlanság és a kapzsiság érdekeitől vezérelve, egyesek lehetetlen helyzetbe sodorták egyesületeinket. Az elmúlt időszak keserű tapasztalatai miatt az Újpest FC és a Ferencvárosi Torna Club vezetősége megelégelte, hogy bizonyos emberek semmibe vették a magyar labdarúgás és klubjaink céljait és hagyományait. Pusztán gyors pénzszerzési lehetőségként tekintettek a hazánkban is milliók által szeretett játékra, kárt okozva és meglopva ezzel egyesületeinket és szurkolóinkat egyaránt.

A magyar labdarúgás legpatinásabb párharcának szereplőiként, de mégis közösen hívunk harcba minden jó érzésű fociszerető, azért dolgozó és szurkoló embert, hogy megtisztíthassuk szeretett sportágunkat a rajta élősködőktől. Meggyőződésünk, hogy a magyar futball akkor fejlődhet igazán, ha átlátható viszonyok között működik. Mindkét klub közös célja, hogy ne kaphassanak szerepet a magyar labdarúgásban olyan emberek, akiket kizárólag saját, önös érdekeik vezérelnek, és pénzcsapként tekintenek a futballra.”

Olvasói sztorik