NB I

A belga közel egymilliárdot költött

Az előző tulajdonos becsapta, és nagyot csalódott a magyar futballközegben Roderick Duchatelet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest FC belga tulajdonosa az illegális ügynöki díjakról is beszélt a szerdai szurkolói ankéton – írja az MTI.

Duchatelet elmondta, eddig csaknem egymilliárd forintot költött a klubra, ez az összeg szinte teljes egészében a régebbi tartozások rendezésére ment el. Hozzátette: saját zsebből fizette az állami tulajdonban lévő Szusza Ferenc Stadion gyepének cseréjét, amely mintegy húszmillió forintot tett ki. Az ügyet tipikus magyar problémának tartja, mivel ez szerinte az üzemeltető feladata lett volna. Jelezte, meg akarta vásárolni a stadiont, de ettől az üzemeltető-tulajdonos Nemzeti Sportközpontok elzárkózott.

A belga üzletember közölte, amikor átvette a klubot, feltűntek neki a magas ügynöki díjak, majd kiderült, hogy a játékosoknak is kellett fizetniük a menedzsereknek. Többször említette, hogy a volt tulajdonos, Tolnai Sándor becsapta őt, s rengeteg üzleti visszásságra derült fény.

Az előző bajnokságban 13. helyen végzett csapat megerősítéséről elmondta, a héten várható három új igazolás, majd még a nyár folyamán további kettő-három. Főleg külföldi játékosok kerülhetnek szóba, mivel szerinte egy hasonló képességű belga vagy francia futballista a harmadába kerül, mint egy magyar. A hazai labdarúgókkal való tárgyalás jellemzőjeként kiemelte, hogy nem a klubvezetőt, hanem egy zsák pénzt lát benne a játékos és az ügynök.

Olvasói sztorik