Kiemelt hírek

Két héten belül mindenkit kifizetnek Újpesten!

Belga tulajdonosa lett az Újpestnek, Roderick Duchatelet 94 százalékos üzletrészt vásárolt.

Kapcsolódó cikkek

Szerdától új többségi tulajdonosa van az újpesti labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságnak. Amint arról a klub hivatalos honlapja beszámolt: az eddigi többségi tulajdonos, a City Budapest Zrt. megállapodott Roderick Duchatelet-vel, aki ennek értelmében több mint 94 százalékos üzletrésszel rendelkezik a futballcsapatot működtető gazdasági társaságban. Roderick Duchatelet már szerzett tapasztalatokat a futballban, korábban öt éven keresztül igazgatói posztot töltött be a Germinal Beerschot Antwerpennél. Roderick Duchatelet szerdán mutatkozott be a magyar sajtónak, ezt követően pedig az Újpest FC játékosainak, a szakmai stábnak és a menedzsment tagjainak.

A régi nagy sikerekre vágyik

Duchatelet azt mondta, jelenleg a legfontosabb feladat a pénzügyi helyzet rendezése és a sportszakmai problémák megoldása – írja az MTI.

– Terveim szerint a közeljövőben sokat leszek Újpesten, később szeretnék egy flamand és magyar nyelven egyaránt beszélő menedzsert megbízni a napi feladatok ellátásával. Szeretném a belga futballban megszerzett tapasztalataimat Újpesten hasznosítani – mondta az új tulajdonos, aki nem árulta el, hogy mennyit fizetett a többségi tulajdonrészért.

A két ügyvezető, Bartha Csaba és Csehi István felajánlja lemondását, ugyanakkor az eddigi megbeszélések alapján úgy tűnik, hogy egyelőre mindketten posztjukon maradnak.

Az új tulajdonos nem kisebb célokat tűzött ki a csapat elé, mint megismételni az Újpesti Dózsa 1970-es években elért sikereit. Akkor – 1969 és 1979 között – tizenegy aranyéremből kilencet szereztek meg az újpestiek, hetet zsinórban.

A jelennél és a közeljövőnél maradva szakmai nézőpontból annyit jegyzett meg Roderick Duchatelet, hogy a szezon végére mindenképpen előrébb kell lépnie a csapatnak, amely 12 forduló után 11 ponttal a 13. helyen áll az NB I-ben, hiszen szóba sem jöhet olyan együttes, amely a kiesés ellen harcol. Ezzel szemben állandó nemzetközi kuparészvételt kell elérnie! A mostani keret megerősítéséről legkorábban csak a téli szünetben lehet szó. A jövő évi költségvetés egyelőre tervezés alatt áll, így azt majd csak a későbbiekben jelölik ki.

A papa helyett a fia

Roderick Duchatelet életében kedden járt először Újpesten, a magyar csapatot viszont ismeri, hiszen már látta a Sint-Truiden elleni, korábbi felkészülési mérkőzésen.

Érdekesség, hogy először nem őt, hanem édesapját, Belgium hetedik leggazdagabb emberét, Roland Duchatelet-t keresték meg Újpestről, ám ő a Standard résztulajdonosaként elfoglaltságára hivatkozva kihátrált a felkérés elől. Viszont fiát ajánlotta maga helyett, aki a közelmúltig a szintén belga Germinal Beerschotnál töltött be hasonló pozíciót.

Az új tulajdonos tisztában van az újpesti klub anyagi helyzetével, amelyet mielőbb rendezni akar. A klub ügyvezetői, Bartha Csaba és Csehi István felajánlották lemondásukat, de a tulajdonos velük képzeli el a jövőt, így mindketten folytathatják a munkát a Szusza Ferenc Stadionban. Roderick Duchatelet úgy tervezi, az elkövetkezendő időszakban sok időt tölt majd Újpesten, de a jövőben magyarul és hollandul is jól beszélő menedzsert szeretne találni, aki rendelkezik kellő helyismerettel, és a napi ügyintézés alól mentesíti őt.

Rendezik az anyagi elmaradásokat!
Az Újpesthez nyáron érkező holland sportigazgatóval, Leo Beenhakkerrel egyelőre egyeztetnek a közös munka folytatásáról. A Rangadó.hu információi szerint a tulajdonos a játékosoknak az öltözőben azt ígérte, hogy két héten belül minden járandóságukat megkapják! A szakmai stábban és a játékoskeretben értesüléseink szerint télig biztosan nem lesz változás!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik