NB I

Aborah is aláírt a Fradihoz

A Ferencváros szerződtette az Ajax akadémiáján nevelkedett Stanley Aborah-t.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Stanley Aborah korábban a belga U18-válogatottban is szerepet kapott. Januárban járt próbajátékon a Fradinál, és az egyeztetések ezt követően sem szakadtak meg. A futballista a törökországi edzőtáborozás alatt személyesen találkozott Ricardo Monizzal, és tárgyalt a vezetőséggel. Miután a feleknek mindenben sikerült megállapodniuk, így a labdarúgó szerdán aláírta szerződését – írja a klub honlapja.

Aborah 25 évvel ezelőtt Ghánában született. Az Ajax akadémiáján nevelkedett, és profi karrierjét is az amszterdamiaknál kezdte. A felnőtt csapatban egy szezont játszott, majd 2005-ben kölcsönben a Den Bosch-hoz került. Ezután egy év belgiumi kitérő következett, hogy aztán visszatérjen a Den Bosch-hoz, amelyet további három évig segített.

A ghánai nemzetiségű, de belga útlevéllel is rendelkező játékosnak a 2010–2011-es szezonban két klubja is volt – az angol Gillingham és a belga Cappellen –, ám a következő idényt már a holland élvonalban, a Vitesse-ben töltötte, ahol 14 meccsen egy gólt lőtt. 2012-ben aztán eddigi utolsó csapatához, a szlován NK Murához szerződött, amelyben 12 mérkőzésen egy találatot jegyzett.

Olvasói sztorik