NB I

Brazil csatárt igazolt a Fradi

Az FTC szerződést kötött az UEFA Kupa-győztes, egykori brazil utánpótlás-válogatott támadóval, Leonardo Santiagóval.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros vezetése szerda délelőtt megállapodott Leonardo Santiagóval, így a 30 éves brazil támadó hivatalosan is a magyar klubban folytatja pályafutását – áll a Fradi honlapján.

Leonardo a holland Feyenoord utánpótlás-csapataiban kezdte európai karrierjét, és 2000-ben a holland együttes felnőtt gárdájában is bemutatkozhatott. A brazil játékos a 2000–2001-es szezonban 23, az ezt követő idényben 21 mérkőzésen lépett pályára a rotterdami együttesben, és megnyerte az UEFA Kupát.

2005-ben igazolt a NAC Bredához, amelynek egy éven keresztül alapembere volt, így az Ajax felfigyelt rá, és leigazolta. Az amszterdami csapatban két és fél szezont játszott, és Holland Kupát, valamint Holland Szuperkupát nyert. Ezt követően visszatért a Bredához, ahol két teljes idényt töltött, majd 2011 nyarán az osztrák Red Bull Salzburghoz szerződött. Az osztrákokat a Fradi mostani vezetőedzője, Ricardo Moniz bajnoki címhez és kupagyőzelemhez vezette, emellett az Európa Liga kieséses szakaszába is bejutottak. Ebben is oroszlánrésze volt Leonardónak, aki korábban szerepelt a brazil U20-válogatottban is.

Olvasói sztorik