NB I

Még nagyobb lett az összhang

Igazolások, erősítések helyett ismét a tehetséges fiatalok beépítésére helyezte a hangsúlyt a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Lassan már senki nem emlékszik arra, hogy az MTK 2011 tavaszán kiesett az élvonalból, és legyünk őszinték, ha a csapat elmúlt másféléves produkcióját nézzük, valóban hihetetlennek tűnik a közelmúltbeli búcsú. Már az is szép teljesítmény volt, hogy lendületből visszajutottak az első osztályba, a Magyar Kupa-döntő már csak hab volt a tortán! És azóta sincs megállás, hiszen a téli szünetet a tabella második helyén töltötte az együttes.

Az eddigiekhez hasonlóan a mostani téli szünetben is alig volt mozgás a keretben, és ezúttal is az MTK-val kapcsolatban érkezett a legkevesebb hír. Továbbra is csendben, szerényen dolgoznak, éppen úgy, ahogyan egyik legjobbjuk, a magyar mezőny egyik legtehetségesebb csatára, Tischler Patrik nyilatkozik. A 21 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bár tudják, hogy a Pécs megerősödött az elmúlt hetekben, a tavasz első meccsén, péntek délután mégis idegenbeli bravúrra készülnek!

– Milyen volt a téli felkészülés, azon kívül, hogy hosszú?
– A csapat megtartása, összetartása volt az elsődleges cél, hiszen igazolni nem tudunk, bár nem is nagyon szerettünk volna – magyarázta Tischler Patrik. – A felkészülés nagyon hasznos, és valóban hosszú volt, várjuk már a pénteki meccset. Törökországban három nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, és itthon is jó körülmények között, tudunk készülni, műfüvön. Úgy érzem, kellően fel tudtunk készülni a tavaszi szezonra. Már azt érzem a csapaton, hogy mindenki csúcsformában van, és a meccsre készül. Remélem sikerül elhozni a három pontot Pécsről, és jól kezdeni a szezont.

– Márpedig a PMFC alaposan beleerősített a közelmúltban…
– Mi is látjuk, hogy a Pécs megerősödött a védelemben és a támadósorban is. Érkezett hozzájuk Balogh Béla, Simon Attila és Lázár Pál is, de különösebben nem foglalkozunk ezzel, csak annyiban, hogy a videóelemzés során látjuk, illetve az edzőnk, Garami József megemlíti. Egyébként próbáljuk a saját sokpasszos játékunkat játszani, és ráerőltetni az ellenfelekre. Így szeretnénk eredményt elérni, ahogyan ősszel is sikerült. Pécsről nehéz elhozni a három pontot, hiszen új edző és új játékosok is érkeztek, ilyenkor nyilván nagy a motiváció, de mi is kellően motiváltak vagyunk!

– Tavaly magabiztosan vezették csoportjukat az NB II-ben, és a hosszú téli szünet után is megtartották remek formájukat…
– Hasonló volt a helyzet, reméljük, most is így lesz. Sokszor fontosabb lehet, hogy összetartsuk a csapatot, mintha igazolnánk három játékost, akikkel ismét gyakorolni kellene a taktikai mozgásokat és újracsiszolni az összhangot. Most arra fektettük a hangsúlyt, hogy a fiatalokat beépítsük a játékba. Még nagyobb lett az összhang, ez a kulcs, erre kellett koncentrálni. Az ügyvezetőnk, Domonyai László is megmondta, nem rendelkezünk olyan büdzsével, mint a Videoton vagy a Győr, ezért erősítésekre nem igazán lehet számítani, de úgy érzi, nem is nagyon kell. Fiatalok vagyunk, még nem rendelkezünk olyan rutinnal, mint egyik-másik NB I-es csapat, de meg tudjuk állni a helyünket. Józsi bá azt hangsúlyozta, hogy a jó forma váljon egyenletessé, a teljesítményünk ne legyen hullámzó. Személy szerint tőlem is ezt kérte a mester.

– Egy évvel ezelőtt és legutóbb is kiváló őszt produkáltak. Hogyhogy nem kapkodták szét a sikercsapatot?
– Ez nagyon fontos! Mindenkit szerződés köt, ha voltak is megkeresések, én is csak az újságból értesültem róluk. Laci bá próbálta ezeket a helyén kezelni, és úgy értesíteni az érdeklődő klubokat, hogy most nem lehet szétbombázni ezt a csapatot és elkapkodni a tehetséges játékosokat, mert szeretnének együtt tartani minket. Az ő dolga, hogy a kérőket úgymond elhessegesse. Sikerült, ezért bízom benne, hogy nagyon jó tavaszunk lesz.

– Gyönyörű ez a második hely, de vajon vannak-e számszerű elvárások a folytatásra?
– Amikor elindult a szezon, Domonyai László ismertette az elvárásokat, de ebben nem volt konkrétum. Azt mondta, legyünk a középmezőnyben, az ötödik-hetedik hely környékén, mert az a realitás. De most itt vagyunk a második helyen, és akarva-akaratlanul is arról beszélgetünk az öltözőben, hogy tartsuk meg ezt a pozíciót, próbáljunk itt maradni! Nem leszünk elkeseredve, nem fog összedőlni a világ, ha lecsúszunk egy-két helyet, hiszen most jöttünk fel az NB II-ben, és nagyon jó őszt produkáltuk. Megpróbálunk minden meccset megnyerni, és ha sikerül, akkor nem fogunk meglepődni, ha megtartjuk a második helyet!

Olvasói sztorik