NB II

„Józsi az MTK motorja!”

Kanta Szabolcs kedden testközelből is érzékelhette, hogy mennyire jó játékos az öccse.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnokságban az osztálykülönbség miatt idén is elkerülték egymást, de felkészülési mérkőzésen, kedden egymásnak feszültek a Kanta-testvérek. József az NB I-es MTK, Szabolcs a másodosztályú FC Ajka csapatában játszotta végig az összecsapást, amit a fővárosiak végül 4-0-ra megnyertek. A Rangadó.hu érdeklődésére Kanta Szabolcs, az idősebbik fivér elmondta, jó érzés volt a testvére ellen játszani, és testközelből átélni, milyen játékos is az öccse.

– Nem volt olyan furcsa érzés, mivel már játszottunk egymás ellen éles meccset is korábban – kezdte Kanta Szabolcs. – Ám nagyon jó volt testközelből átélni, hogy Józsi mennyire jó játékos, igazi motorja a csapatának. Érzékelhető volt a játékán a magabiztosság, nem véletlenül játszott annyira jól ősszel. Amúgy nagyon vártam már az MTK elleni edzőmeccset, hiszen szép emlékeim vannak a klubról. Habár kaptunk négy gólt, mintegy hatvan percig pariban voltunk az NB I másodikjával.

– Mi az oka annak, hogy a felkészülés alatt ennyi vereséget szenvednek?
– Inkább most jöjjenek elő a hibák, mint a bajnokság alatt! Úgyhogy azt gondolom, ezek a pofonok most még jókor jönnek, hiszen van időnk, hogy a tétmeccsekre javuljunk. Annak az alázatnak, ami az ősszel jellemezte a csapatot, talán még vissza kell térnie, mentálisan még bele kell rázódnunk.

– Tavasszal megismételhető az őszi kiváló teljesítmény?
– Ősszel közel maximumot nyújtottunk, úgyhogy magasra tettük a lécet. Biztos vagyok benne, hogy a többi csapat is minket akar legyőzni, hiszen veretlenek vagyunk. Az, hogy megismételhető-e, még a jövő zenéje. Az elsődleges célunk továbbra is az, hogy az első ötben benne legyünk, bár nagyon jó lenne a dobogón végezni.

– Szerepel még a tervei között, hogy az NB I-ben játsszon?
– Harmincegy éves vagyok, talán van még bennem pár év… Nem zárkózom el tőle, hogy újra élvonalbeli játékos legyek. Aztán, hogy adódik-e rá lehetőség, az már egy másik kérdés. Nagyon jó tavaszt kellene produkálni ahhoz, hogy felfigyeljenek rám. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő…

Motiváltabb volt a társainál

Az Ajka ellen gólt is szerző Kanta József számára két szempontból is érdekes volt az edzőmeccs.

– Érdekes érzés volt számomra a mérkőzés. Habár nem Ajkán születtem, de ajkainak mondom magam. Már tavaly is játszottunk ellenük a másodosztályban, most pedig megspékelte a szituációt, hogy a testvérem is náluk lépett pályára, és elég sokszor találkoztunk is a középpályán. Számomra tehát mindenképpen nagyobb motivációt jelentett a találkozó, mint a csapattársaimnak. Szabolcs nagyon sokat robotolt a pályán, véleményem szerint csapata egyik legjobbja volt. Az érzékelhető volt, hogy mi előrébb járunk már a felkészülésben – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Kanta József.

Olvasói sztorik