NB I

Balhé volt a Haladás-meccsen!

Négy büntetőt lőhetett a szombathelyi csapat, az első félidő végén az Ajka egyik játékosánál elszakadt a cérna...

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Haladás – FC Ajka 5-1 (3-0)
Szombathely, műfű, 50 néző. Játékvezető: Takács R.
Gólszerzők: Andorka (34., 44. mindkettőt tizenegyesből), Radó (37. tizenegyesből), Kenesei K. (47. tizenegyesből), Czafit (62.), illetve Sowunmi (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás-játékosok közül négyen is kihagyták az első téli edzőmérkőzést: Kulcsár Kornélnak bevizesedett a térde, Halmosi Péter a vádlijával bajlódik, Ugrai Roland térdműtétje után lábadozik, míg Tóth Péter Németországban kezelteti a hátát – írja a vaol.hu.

Az NB II Nyugati-csoportjában veretlen FC Ajka ellen a szombathelyiek kezdtek jobban, frissen, gyorsan futballoztak, több helyzetet is kialakítottak. Bő félóra elteltével három büntetőgólt is szereztek, mindhárom tizenegyes jogos volt. Az elsőnél és a másodiknál Radó Andrást, a harmadiknál Nagy Gábort buktatták.

A lefújás előtt a vendégek jobbhátvédje, Sallér Márk elveszítette a fejét, belerúgott a mellett elkocogó Radóba, amikor ott sem volt a labda! Kisebb tumultus, lökdösődés támadt a pályán. Az ajkaiak edzője, a volt Haladás-pályaedző Németh Zoltán azonnal lecserélte játékosát. A dolog előzménye, hogy bő negyedórával korábban Sallér beszólt Radónak, hogy szerinte színészkedik, mire a Haladás kispadjáról hangosan jelezték felé, hogy inkább a játékra koncentráljon. A volt Haladás-védő ezt láthatóan zokon vette, és később „bosszút állt” ellenfelén.

A szünetben teljes sort cserélt Artner Tamás, ezt követően már nem játszott akkora mezőnyfölényben a hazai csapat, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A hazaiak első felkészülési meccsükhöz képest kifejezetten meggyőző futballal rukkoltak elő.

– A felkészülési időszakhoz képest egy jó csapat ellen, jó mérkőzést játszottunk. Pozitívum, hogy sokat futottunk, sok helyzetünk volt, emellett több jó egyéni teljesítményt is láthattunk. Németh Márió játéka különösen tetszett – értékelt Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. – Az első félidei játékkal elégedett voltam, a szünet után már gyengébb ritmusban futballoztunk. Hiányérzetem a kapott gól miatt van.

Olvasói sztorik