NB II

Meglepő ajkai zakó

A Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE 3-0-ra nyert az FC Ajka otthonában, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nem éppen ideális időjárási körülmények ellenére a műfüvön lejátszott edzőmeccsen magabiztosan nyert az NB III-as vendégcsapat a másodosztály Nyugati-csoportjának őszi ezüstérmesével szemben.

A hatodik percben Villám indult meg a jobb szélen, középre adására Sitku érkezett remek ütemben, és hat mérettől a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A gól kissé váratlanul érte a hazaiakat, és a folytatásban is a DPSE volt kezdeményezőbb. Ez negyedóra elteltével újabb gólt eredményezett: egy szöglet utáni kavaródást kihasználva Kocsis zseniális passzal találta meg a kapu elé berobbanó Csiszárt, aki a kimozduló hálóőr mellett a bal alsóba gurított (0-2).

A második félidőre a játék képe némileg kiegyenlítettebb lett. Ennek ellenére az ajkaiak nem tudtak komolyabb lehetőségeket kialakítani a kapu. A dunaújvárosiaknál több veszélyes kontra is adódott. Az újrakezdés után öt perccel Lázár lőtt a bal alsó sarok mellé néhány centivel, majd Micskó távoli lövésénél kellett nagyot védenie a hazai kapusnak. A kegyelemdöfést a mérkőzés vége előtt tíz perccel Sitku adta meg, aki Miskovicz kiváló jobb oldali beadását közelről a hazaiak kapujába juttatta, és beállította a 3-0-s végeredményt – tudósít a DPASE honlapja.

Felkészülési mérkőzés

FC Ajka – Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE 0-3 (0-2)

Ajka, 50 néző

Ajka: Jánosa (Szép) – Péter P., Subicz (Kovács F.), Pákai, Gunther (Sallér), Horváth (Kovács Zs.), Szabó L., Kanta (Nagy), Czanik (Szabó P.), Sowunmi (Pavlitzky), Major (Szalai). Edző: Németh Zoltán

DPASE: Milinte (Bartus) – Villám (Miskovicz R.), Csiszár (Salamon), Farkas V. – Kocsis G. (Lázár), Szalai (Micskó), Sitku, Böőr (Jakab) – Ato (Tóth T.), Godslove (Kerek). Szakmai igazgató: Dobos Barna

Gólszerzők: Sitku (2), Csiszár

Olvasói sztorik