NB I

Ismét legyőzte az Ajkát a Haladás

A szombathelyieknél Andorka Péter és Radó András is remek formában folytatja a téli felkészülést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-es FC Ajka elleni edzőmérkőzésen több játékosát is nélkülözte Artner Tamás vezetőedző. Ugrai Roland, Tóth Péter, Búrány Zoltán, Rajos Gábor, Kulcsár Kornál és Kenesei Krisztián kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, míg Guzmics Richárdot a jövő heti válogatott mérkőzés miatt pihentette a Haladás mestere. Gyurján, Czafit és a próbajátékon lévő Márkus Gábor pedig az NB II-es együttes edzőmeccsén szerepelt – írja a szombathelyiek hivatalos honlapja.

A keddi dupla edzés dacára végig nagyon jó ritmusban futballoztak a vasiak. A 25. percben Németh Márió jobbról belőtt szabadrúgása után Fehér Zoltán fejjel megcsúsztatott labdáját Andorka Péter szintén fejjel, öt méterről továbbította a jobb sarokba (0-1). A 40. percben Schimmer, Andorka, Schimmer kényszerítő után utóbbi 12 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2).

A szünet után is a vendégek domináltak, ám a félidő derekán egy pontrúgásból, majd egy kontrából szerzett góllal egyenlítettek az ajkaiak. A 72. percben Radó két belsővédőt kicselezve, 13 méterről lőtt a hálóba, míg a 85. percben ugyanő 22 méteres szabadrúgásból a jobb felső sarokba tekert (2-4).

A Haladás sok létszámfölényes helyzetet kialakított, hét-nyolc ziccert is elhibázott, így akár kétszámjegyű győzelmet is arathatott volna a sportszerűen futballozó ajkaiak ellen.

– Gyorsan, kombinatívan futballoztunk, azt az egyet sajnálom, hogy rengeteg helyzetet elpuskáztunk. A támadójátékunkkal nagyon elégedett vagyok, de a védekezésünket sem érheti kritika, hiszen az Ajka csak pontrúgásból és kontrából veszélyeztetett – értékelt Artner Tamás.

Felkészülési mérkőzés

FC Ajka – Szombathelyi Haladás 2-4 (0-2)

Ajka, műfű, 300 néző. Játékvezető: Szabó

Haladás: Rózsa (Gőcze, 60.) – Schimmer, Fehér, Devecseri (Jagodics M., a szünetben), Halmosi – Simon Á., (Kalász, a szünetben), Iszlai – Nagy G., Radó, Németh M. (Farkas, a szünetben) – Andorka (Szakály A., 65.). Edző: Artner Tamás

Gólszerzők: Kovács, Major, illetve Radó (2), Andorka, Schimmer

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik